Vali Hüseyin Aksoy’a açık mektup!

Sayın valim!

Aydınımıza hoş geldiniz…

Adım Servet Töz…

Aydın 24 Haber’in imtiyaz sahibi, köşe yazarı, muhabiriyim…

Kısacası gazeteciyim…

Bugüne kadar değişik yerel gazetelerde ve Milliyet Gazetesinde imzamı taşıyan haberler ve köşe yazılarım yayınlandı. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmamak için haksızlığa, yolsuzluğa, soysuzluğa karşı hep bildiklerimi yazdım.

İlk köşe yazımın yayınlandığı Yeni Ufuk Gazetesinin imtiyaz sahibi Sadettin Çetin, “Yazdıkları nedeniyle yargılanmayan kişiden gazeteci olmaz” demişti. Kaleme aldığım yüzlerce haber ve köşe yazısı nedeniyle 100’ün üzerinde soruşturma geçirdim. Bazıları davaya dönüştü, yargılandım. Avukatım bile olmadığı halde hepsinden alnımın akıyla çıktım. Hiçbir dönem kudretli amcam, dayım olmadı, hep bizi yaradan Allah’a güvendim. Bu yüzden kimse beni sindiremedi. Makam sahiplerinin baskılarına boyun eğmedim.

Gazeteciliğe başladığım günden bugüne hiç değişmeyen belli prensiplerim oldu. Doğrunun yanında oldum. Dün ak dediğime bugün kara, kara dediğime de ak diyerek komik duruma düşmedim.

Sayın valim!

Bilin istedim…

Her dönem, her partiden belediyeye ilişkin bazı yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet iddiaları yükselir. Ama hiçbir dönemde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu döneminde olduğu kadar yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet iddialarıyla çalkalanmamıştı belediye…

Bilin istedim…

Görev yaptığı süre içinde hep yolsuzlukla anıldığı için, biri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde olmak üzere hakkında 13 dava açılan, bu yetmezmiş gibi 80 tane soruşturma dosyası savcılığın raflarında bekleyen bir belediye başkanı yönetiyor Aydın’ı…

Bilin istedim…

İhaleye fesat suçunu zincirleme işlediği gerekçesiyle hakkında 23 dava açılan, bu yüzden 72 yıl hapis cezası istenen ASKİ Genel Müdürünü hala görevde tutan bir belediye başkanı yönetiyor Aydın’ı…

Bilin istedim…

Bozdoğan Madran suyunu 2 lira 40 kuruşa satarken, bunun 3 misli fiyata satmak suretiyle halkı kazıklayan ve bu tezgâhın içindeki birini ödüllendirip daire başkanı yapan bir belediye başkanı yönetiyor Aydın’ı…

Bilin istedim…

Şaibeli bir şekilde mülk edinen belediye bürokratlarına göz yuman, bir belediye başkanı yönetiyor Aydın’ı…

Sayın valim!

Uzun uzun yazıp zamanınızı almak istemiyorum. Sizden ricam, Başkan Çerçioğlu’na Bozdoğan Madran suyunu 2 lira 40 kuruşa satarken, bunun 3 misli fiyata satmak suretiyle halkı kazıklamasının nedenini bir sorsanız, biz de aydınlansak diyorum.

Bugün gazetemizde yayınlanan “Sayıştay düğmeye bastı! EMAN'a ortak mısın Çerçioğlu!” başlıklı haberimizi okuduktan sonra; Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çöp ihalesi ile Efeler, Kuşadası ve Didim Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri işini alan EMAN firması ile yapılan sözleşmeyi isteyip, ihale yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirkete milyonlarca lira aktaran Çerçioğlu’na bunun nedenini sorsanız, sayenizde biz de öğrensek diyorum.

Çerçioğlu’ndan belediye bürokratlarının mal bildirimlerini isteseniz, kendilerinin ve aile bireylerinin üzerindeki tapu kayıtlarıyla karşılaştırsanız şaibeli mülk edinme şüphesini zihinlerden silsek diyorum.

Sayın valim!

Listeyi uzatmak mümkün… Hepsini yazmaya kalksam kitap olur ama siz de biliyorsunuz ki, söz konusu kamu malı…

Hz. Peygamberimizin beytül maldan yani devlet malından yiyenlerin, aşıranların cenaze namazını kılmadığı biliniyor. Bu yüzden kim devlet malı yiyorsa, yediriyorsa, en ufak zarara uğratıyorsa gereği yapılsın istiyorum.

Sayın valim!

Tekrar hoş geldiniz…

Sefalar getirdiniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum