Vali Koçak, İşadamları İle Bir Araya Geldi

Vali Koçak, İşadamları İle Bir Araya Geldi

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın da katıldığı iftar yemeğinde vali koçak işadamları ile tek tek tanışıp Aydın’ın sanayi ve ticaretinin yanı sıra ihracattaki durumunu ve hedeflerini açıkladı.

ASTİM OSB Yönetim urulu tarafından düzenlenen iftar yemeğinde protokol üyeleri işadamları ile bir araya geldi. Geçen hafta göreve başlayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın da katıldığı iftar yemeğinde vali koçak işadamları ile tek tek tanışıp Aydın’ın sanayi ve ticaretinin yanı sıra ihracattaki durumunu ve hedeflerini açıkladı. Toplantıya ev sahipliği yapan ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, 1980’li yıllarda temeli devlet desteği olmadan atılan ve bu günleri kendi ayakları üzerinde gelen ASTİM OSB’nin şu anda 105 fabrika ile yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağladığını belirtti. İyi dilek ve yardımlaşmanın öneminin de konuşulduğu iftar sofrasında sanayiciler hem iftar açtı hem de kaynaştı.

Aydın-Muğla yolu üzerinde bulunan özel bir firmaya ait tesiste düzenlenen iftar yemeğine Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, iş adamları ve davetliler katıldı.

“4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 75 ÜLKEYE İHRACAAT YAPIYORUZ”

İftar yemeğine ev sahipliği yapan ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, 1980 yılında Aydınlıların girişimi ile temeli atılan ASTİM OSB’nin, yıllar içerisinde yükselen bir ivme ile Aydın ve ülke ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağladığını belirterek büyümye yönelik çalışmaların halen devam ettiğini söyledi. Şu an itibari ile 105 fabrika yaklaşık 4 bin kişilik istihdam ile 75 yakın ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Başkan Gökhan Maraş, “Bugüne kadar tüm altyapı ve üstyapı yatırımlarını herhangi bir bakanlık kredisi kullanmaksızın ASTİM OSB kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirmiştir. Bundan sonra Sayın valimiz ve iş adamlarının katkısıyla bölgemizin daha da gelişeceğine inanıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ASTİM OSB’nin daha kaliteli bir altyapıya ulaşması ve etkin bir hizmet vermesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgaz altyapısı tamamlanmak üzere. İçme suyu şebekesi ile ilgili çalışma devam ediyor. Çevre yolu, köprülü kavşak ve ASTİM OSB’ye TOBB tarafından kurulacak meslek lisesi tamamlandığında bölgemizin cazibesi daha da artacak” diye konuştu.

“AYDIN’DA İŞSİZLİK ORANI SIFIR PUANA ÇEKİLEBİLİR”

Aydınlı işadamları ile ilk defa bir araya gelip birlikte iftar açan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın’ın kabiliyet ve imkanları ile ihtiyaçları hakkında ASTİM OSB’nin genç Başkanı Gökhan Maraş’tan bilgi aldığını belirterek “Devlet olarak Aydın’daki niteliğin artması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Aydın’ın çok önemli ve özel bir şehir olduğunu kaydeden Vali Koçak ilin yaklaşık 75 ülkeye değil orta vadede 130-140 ülkeye ihracat yapması için çalışmalar yapılacağını ve bu nedenle tanıtıma ihtiyaç olduğunu kaydetti. Vali Koçak, “Aydın’ın en önemli kaynağının nitelikli insan gücü. Aydın ilimiz nüfus olarak Türkiye’nin 20. büyük şehri olmasına rağmen sosyo-ekonomik gelişmişlikte, eğitimde daha önde. İhracat-İthalat’ta 25 sıradayız. 6,9 olan işsizlik oranı Türkiye’deki oranın 2,5 puan altında ancak biz bunu sıfır puana düşürmek istiyoruz. Aydın’dan 75 ülkeye yapılan ihracat Aydın’ı temsil etmiyor. İhracat yaptığımız ülke sayısını 100’ün üzerine 700 milyon dolara yaklaşan ihracatımızı da 2 milyar dolara çıkartmak için çalışmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde olursak her şeyi başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“SIKINTIYA DÜŞEN PAYLAŞSIN”

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı ve programın iftar programı olması dolayısıyla manevi değerlerden de söz eden Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, paylaşımın ve hayır yapmanın öneminden de söz etti. Vali Koçak, “Bütün zenginlikler bütün iyilikler maddi manevi paylaştıkça artar. Sıkıntı çekenler ve sıkıntıya düşenler kendilerinden daha sıkıntıda olan kardeşlerine yardımcı olsunlar. Bu mübarek günde daha mutlu ve barış içinde insanların yaşadığı bir dünya diliyorum” diyerek herkesin Ramazan ayını kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.