Vali Köşger “Geleneksel Hat Sanatı” sergisinin açılışını yaptı

Vali Köşger “Geleneksel Hat Sanatı” sergisinin açılışını yaptı

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Hattat Yusuf Sezer ve öğrencisi Arkın Ongan’ın eserlerinden oluşan “Geleneksel Hat Sanatı” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin tanınmış hat ustaları arasında yer alan Hattat Yusuf Sezer ve öğrencisi Arkın Ongan’a ait 55 eserden oluşan “Geleneksel Hat Sanatı” sergisi törenle açıldı. Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde açılan sergiye Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, daire müdürleri ve sanatseverler katıldı. 

HAT SANATININ YAYGINLAŞTIRILMASINI AMAÇLIYORUZ

Serginin açılış konuşmasını yapan Hat ustası Yusuf Sezer, hat sanatını tanıtmak niyetiyle, her ilde bir sergi, her eve bir eser düşüncesiyle bu sefer Aydın’da sanatseverlerle buluştuklarını söyledi. Yusuf Sezer, "Amacım her vilayette bir hat sanatının öğretilmesi, tezhip sanatının yaygınlaşmasıdır. Daha önce Aydın’da sergi açmıştık ama bu defa Sayın Valimizin isteğiyle geldik” diyerek Vali Köşger ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz’a teşekkür etti.

Vali Köşger ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

 ‘KUR’ÂN MEKKE’DE İNDİ, KAHİRE’DE OKUNDU, İSTANBUL’DA YAZILDI’ 

Geleneksel sanatlarımızdan, beslendiğimiz kültürümüzün, medeniyetimizin ibriklerinden damla damla süzüldüğü, sanatımızın temellerinden biri olan İslam aleminde de ‘Kur’ân Mekke’de indi, Kahire’de okundu, İstanbul’da yazıldı’ iltifatına mazhar olan ve milletimizin hususiyetlerinden biri olan hat sanatının bir sergisini açıyoruz. Ben Yusuf Sezer’den önce eserlerini tanıdım. Sanatın tabana yayılması için gayreti var. Bu her türlü takdire şayan bir durum. Sanatsız bir milletin yaşaması mümkün değil. Büyük bir medeniyetin evlatlarıyız ve bu medeniyetin kendine özgü sanatları var. Gelenekli sanatları unutmadan, çağın idrakine söyleterek sanatı konuşturmamız bu alanda yeni yeni sanatçılar kazandırmamız lazım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hattat Yusuf Sezer tarafından üzerinde isminin yazılı olduğu hat çalışması Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e hediye edildi. Daha sonra hat sergisinin açılışı yapıldı. Hattat Yusuf Sezer, Vali Köşger ve davetlilere tablolar ile ilgili bilgiler vererek sergiyi gezdirdi. Sergi 18-22 Mayıs tarihleri arasında Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.

vali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-001.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-002.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-003.JPG

vali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-004.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-005.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-006.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-007.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-008.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-009.JPGvali-kosger-“geleneksel-hat-sanati”-sergisinin-acilisini-yapti-010.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.