Vali Toprak: Sanayicinin Emrindeyim

Vali Toprak: "Sanayicinin Emrindeyim"

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KESİAD) geleneksel olarak düzenlediği Perşembe Kahvaltısı toplantısına konuk olan İzmir Valisi Mustafa Toprak, sanayicilere tam destek vererek ‘Emrinizdeyim’ dedi. Aynı zaman Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’

- Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KESİAD) geleneksel olarak düzenlediği Perşembe Kahvaltısı toplantısına konuk olan İzmir Valisi Mustafa Toprak, sanayicilere tam destek vererek ‘Emrinizdeyim’ dedi. Aynı zaman Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin de (KOSBİ) Müteşebbis Heyet Başkanı olan Vali Toprak, sanayicinin üretim yaparak ve istihdam sağlayarak 77 milyon Türk insanına katkı sağladığına dikkat çekerek, sorunlarının çözümü için seferber olacağını vurguladı.

Kemalpaşa Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, BAYOSB Başkanı Aydın Telseren, Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök ile KESİAD üyesi sanayi ve işadamları katıldı. Toplantının sponsorluğunu yapan TP Electric firması yetkilileri de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasını yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarında iş güvenliğine dikkat çektiklerini ancak son yaşanan asansör faciası ve inşaatlarda yaşanan iş kazalarının, bu konuda ders alınmadığını gösterdiğini söyledi. Bu konuda ne yazık ki toplum olarak üzerlerine düşeni yapmadıklarını ifade eden Öztaş, “Bu konuda daha öncede belirttiğimiz gibi gerekli adımlar atılmalı. Bir insan hayatından daha önemli hiçbir şey olamaz. İş kazalarının sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı. Gerekli önlemler alınmalı. Denetimler daha etkin hale getirilmeli. Aksi takdirde her defasında canlarımızı yitireceğiz” dedi.

İş kazalarında ülke olarak travma yaşadıklarına işaret eden İzmir Valisi Mustafa Toprak ise bu konuda öncelikle zihinlerdeki engellerin yıkılması gerektiğini söyledi. İş dünyasına fazla maliyet getirmeden, gerekli tedbirleri de alarak bu konunun ortadan kaldırılmasının şart olduğunu anlatan Toprak, ülke olarak bu tür olayların kendilerine yakışmadığını anlattı.

Kemalpaşa’nın lojistik köy, demiryolu bağlantıları, İzmir-İstanbul Otoyolu projeleri ile cazibesini her geçen gün artırdığına dikkat çeken Toprak, Otoyol çalışmalarının 2016 ortasında bölgenin çehresini değiştireceğini vurguladı. Sanayici ve iş adamlarının ülkesi için canla başla çalıştığını belirten Toprak şöyle konuştu: “Ben sanayici ve işadamlarının sorunlarının aşılabilmesi için emrindeyim. Siz üretim yaparak ve istihdam sağlayarak 77 milyon Türk insanına hizmet ediyorsunuz. Bizim de görevimiz sorunlarınızı çözerek ülkenize daha çok katkı sağlamanıza yardımcı olmak. Bizim yolunuzu açmamız gerekiyor. Sizin talebiniz olan ‘gölge etmeyin başka ihsan istemez’ sözüne uygun davranacağız. KOSBİ kısa zamanda sizlerin de gayretleriyle İzmir ve Türkiye’nin en gözde sanayi bölgelerinden biri olacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.