Vardan’dan İhracatçıya Verilecek Hususi Damgalı Pasaporta İlişkin Açıklama

Vardan’dan İhracatçıya Verilecek Hususi Damgalı Pasaporta İlişkin Açıklama

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, ihracatçıya verilecek hususi damgalı (yeşil) pasaporta ilişkin açıklama yaptı. Vardan, ihracatçıya yeşil pasaport verilecek olmasının, Türkiye’nin ihracatını artırma ga...

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, ihracatçıya verilecek hususi damgalı (yeşil) pasaporta ilişkin açıklama yaptı. Vardan, ihracatçıya yeşil pasaport verilecek olmasının, Türkiye’nin ihracatını artırma gayretleri kapsamında çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, ihracatçıya hususi damgalı (yeşil) pasaport verilecek olmasının, Türkiye’nin ihracatını artırma gayretleri kapsamında çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Vardan, “İhracatçıya yeşil pasaport uygulaması, uzun bir süredir iş dünyamızın gündemindeydi. Bu konunun olumlu bir şekilde nihayete erdirilmiş olmasından mutluluk duyuyorum. Yeşil pasaport uygulaması kapsamında iş dünyamız, ihracatımızın yaklaşık yarıya yakınını yaptığımız AB ülkeleri başta olmak üzere, umuma mahsus pasaporta sahip Türk vatandaşlarına vize uygulayan birçok ülkeye vize engeli olmadan girme imkanına erişecek. Bunun da ülkemizin ileriye dönük ihracat hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci başta olmak üzere, Ekonomi Bakanlığımıza, ilgili tüm Bakanlıklarımıza ve Hükümetimize teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.