Vatan Partisi Adaylarından Kürkçü’ye İhanet Suçlaması

Vatan Partisi Adaylarından Kürkçü’ye İhanet Suçlaması

Vatan Partisi İzmir Milletvekili adayları, yaptıkları basın açıklamasıyla, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü’nün 43 yıl önce devrimciliğe ve Dev-Genç...

Vatan Partisi İzmir Milletvekili adayları, yaptıkları basın açıklamasıyla, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü’nün 43 yıl önce devrimciliğe ve Dev-Genç’e ihanet ettiğini, şimdiki ‘devrimciyim’ ve ‘68’liyim’ sözlerinin yalan olduğunu söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Şule Perinçek, Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili adayları Ali Karşılayan, Rıfat Mutlu ve Turan Karakaş; HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü’yü devrimciliğe ihanet etmekle suçladı. Kürkçü’nün 43 yıl önce sıkıyönetim mahkemesinde Dev-Genç’i ve devrimciliği reddettiğini, bunun tutanaklarda mevcut olduğunu kaydeden Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili adayı Ali Karşılayan, “Ertuğrul Kürkçü hakkında söylenilen ve kendisinin de söylediği ‘devrimciyim’, ‘68’liyim’, ‘Dev-Genç lideriyim’ sözleri bir yalan. 43 yıl önce sıkıyönetim mahkemesinde söyledikleri basit bir siyasi hata değil tamamen ihanettir” diye konuştu.

“BU SIFATLARI TAŞIMAYA LAYIK DEĞİL”

Kürkçü’nün Dev-Genç’i ve devrimciliği reddettiğini kaydeden Karşılayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerikan emperyalizmi tarafından kullanıldıklarını ve her şeyi reddettiğini söylemiştir. Ertuğrul Kürkçü Kızıldere’de arkadaşları öldürülürken saklanan, kaçan ve MİT’e teslim olan bir insandır. HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı olarak bütün sistemin merkezi tarafından parlatılıyor ve kendisine ‘devrimci’, ‘sosyalist’, ‘Marksist’ sıfatları yakıştırılıyor. Ertuğrul Kürkçü bu sıfatları taşımaya layık değil. Çünkü Ertuğrul Kürkçü, devrime de, sosyalizme de, Dev-Genç’e de ihanetini sıkıyönetim mahkemesi önünde açıklamış bir kişidir. Siyasette hata olabilir ama ihanetin zaman aşımı olmaz, ihanetin affı olmaz. Ağlayarak ve yalvararak ’pişmanım bin kere pişmanım’ dediği tutanaklarda var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.