Vefa Küçük:"FETÖ’nün Türkiye’de Uzun Süredir Sinsi Ve Kötü Emelli Girişimleri Oldu"

Vefa Küçük:"FETÖ’nün Türkiye’de Uzun Süredir Sinsi Ve Kötü Emelli Girişimleri Oldu"

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "Türk halkı, vatanına bayrağına ne kadar sahip çıktığını 15 Temmuz’da dünyaya ispat edilmiştir" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "Türk halkı, vatanına bayrağına ne kadar sahip çıktığını 15 Temmuz’da dünyaya ispat edilmiştir" dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Fenerbahçe’nin Temmuz ayı olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısı açılış konuşmasını Vefa Küçük yaptı. Divan, sarı-lacivertli kulübün vefat eden eski yöneticileri ve en son 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşu ile başladı.

"Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ve tehlikelerden bahsederken, dünyada en büyük lig, sömürgeci ülkeler ligi demiştim"

Vefa Küçük, 7 Haziran’da yapılan Olağan Mali Genel Kurul’da yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Ülkemizin içinde bulunduğu şartları teşhis etmeye gayret etmiştim. 1 ay 1 hafta geçti. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ve tehlikelerden bahsederken, dünyada en büyük lig, sömürgeci ülkeler ligi demiştim. Bunlar bir ülkeyi parçalama ve o ülkenin tabii kaynaklarını kendi lehlerine kullanma planlarından bahsetmiştim. Türkiye Cumhuriyeti’nin parçalanamayacağını, demokratik sistem içerisinde sandıktan seçimle gelen partilerin bizleri temsil ettiğini ve ilk defa bizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanı’nı seçtiğimizi, ülkemizi dış güçlerin parçalayamayacağını söylemiştim" dedi.

"FETÖ’nün Türkiye’de uzun süredir sinsi ve kötü emelli girişimlerinin oldu"

FETÖ’nün Türkiye’de uzun süredir sinsi ve kötü emelli girişimlerinin olduğunu vurgulayan Küçük, "Türkiye’de iki yapının işbirliğini yaptığını, bu iki yapıyla ülkemizi bölmek istediklerinden söyledim. Biri Güneydoğu’daki ayrılıkçılar ve destekçileri, diğeri de Fethullah Gülen ve cemaati, demiştim" diye konuştu.

"Rütbeli hain ordu mensupları bu kalkışmayı yaptı"

Yaşananların kendisini çok üzdüğünü belirten Küçük, "Allah’a şükürler olsun ki ülkenin büyük çoğunluğu demokrasiden yana, bölünmez vatan topraklarından yana, tek devlet ve bayraktan yana olduğunu ispat etti. İçimizden yetişen, ’Peygamber Ocağı’ dediğimiz yerde belli rütbeli hain ordu mensupları bu kalkışmayı yaptı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş hükumet, seçilmiş muhalefet partileri bu kalkışmanın karşısında direniş gösterdi. En büyük direnişi Türk halkı göstermiştir. Türk halkı vatanına bayrağına ne kadar sahip olduğu 15 Temmuz’da dünyaya ispat edilmiştir. Kahraman emniyet güçlerimiz de devletin ve demokrasisinin yanında oldu. Bu darbenin önlenmesi herkes için örnek olmalıdır. Dünya bu örneği görüp Türk insanına, devletine, demokrasisine, varsa bir kinleri terk edip saygı duymalıdır" dedi.

"15 Temmuz’daki halkın kenetlenme olayını 3 Temmuz 2011’de kendi çapımızda gösterdik"

Fenerbahçe’nin 3 Temmuz 2011’de başlayan şike davası sürecinde sokağa çıktığını hatırlatan Küçük, "3 Temmuz 2011, 15 Temmuz 2016. Biz 3 Temmuz da imtihanımızı başarıyla verdik. Yargısız infaz döneminde özel yetkili mahkemelerin, o gaddar şekilde hukuku yorumladığı dönemlerde sadece protesto yürüyüşleri yaptık. Biz Türkiye’nin bir araya geldiği 15 Temmuz’daki halkın kenetlenme olayını 3 Temmuz 2011’de kendi çapımızda gösterdik. İnanıyorum ki Fenerbahçelilerin tamamı 15 Temmuz’da da sokaklara inmiştir" diye konuştu.

Toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.