Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Vekil Örnekleri ve Asiller

“Nazilli’nin il olması taraftarı değilim. Mevcut statüden geri dönülmez. Hükümetin programında böyle bir şey yok, olursa bunu ilk açıklayan ben olmak isterim”

Bu söz Aydın AK Parti Milletvekili Sayın Abdurrahman Öz e aitmiş. Okuyunca şaşırdım. Ne günlere kaldık ya Rabbim dedim. Bu Sayın vekilin dil sürçme olayı değil. Bu vekâletini aldığı, ülkenin otuz ilinden büyük olan Nazilli ilçesinde kendisine vekâlet veren, asillerin, düşünce ve isteklerine ters bir açıklamadır.

Hiçbir vekil, asillerin istek ve düşüncelerinin dışında, bir eylem ya da söylem yapamaz. Yaparsa, vekâletini verenler, onu azlederler. Vekâletini verenlerin böyle bir yetkisi yoksa eğer, yukarıdakilerin vekili ise, bu vekilimize yukarıdakilerden dolayı oy verenler, bu sefer,  onu tekrar sıralamaya koyan, partilerine de oy vermeyebilirler.

Bir başka vekil var CHP Adana Milletvekili Elif  Doğan Türkmen 2016 yılı haberleşme giderleri, Bir Milyon İki Yüz Bin TL. Sözleri de şu şekilde."Divan üyesi olarak benden önce alınmış bir karar ile divan üyelerine verilen hakkı ben de kullandım." 

Yazık, demezler mi sayın vekile, Asiller “ Divan kâtipliği görevinde bu kadar israf ederseniz sizlere daha büyük görevler verildiğinde, kim bilir neler yapacaksınız?” Bu hakkı, bu kadar kötüye kullanan bir başka Vekil daha var mı Sayın Vekil!

Var Dokuz Milletvekili daha var. Faturaları Kırk Bin TL ile Üç Yüz Elli Bin TL olan. Bunların Beşi Ak Partili, Dördü CHP’li vekil. CHP Genel başkanına düşün bir görev vardı. Hemen bu sayı saymasını bilmeyen vekil, Elif  Doğan Türkmen’e, yaptığı bu israftan dolayı partisinden ihraç ederek, milletin parasının nasıl korunacağını kendilerinin israfçı olmadığını, göstermeleri gerekirdi. Takdir kendilerinin ama koca bir fırsatı kaçırdıklarına inanıyorum. Bu vekil de tekrar sıralamaya girerse, CHP’nin israfçıların arkasında durmasından dolayı oy kaybı büyük olacağına inanıyorum.

İsrafa gelince konu, bir olay daha var bahsini yapacağım, bu ise tasarrufla alakalı, ama ne yazık ki kötü bir tasarruf. Çok kötü bir örnek.

Ankara Üniversitesinde eğitim yılı başında, sözleşmeli olarak göreve alınan ve bir hafta öncesine kadar, çalışmalarından ve başarılarından dolayı teşekkür edilen, dört genç eğitimcinin sözleşmeleri tasarruf politikaları nedeni ile fesih edildi. Biliyor musunuz aldıkları ücretler ne kadardı bu bilim insanlarının? Dokuz Yüz’er TL. Ankara Üniversitesinin yetkililerine sesleniyorum şimdi de “Yazıklar olsun sizlere. Bu eğitimci gençler, acaba ileride kadrolu olabilir miyiz diye sözleşmeli olarak işe, bu bedellerle giriyorlar. Eğitim yılı ortasında sözleşmelerini fesih ediyorsunuz. Bari bu genç eğitimcilerle dalga geçer gibi kendilerinden memnuniyetinizi bir hafta öncesinde belirtmeseydiniz.”

Bu ülke dengesizler ülkesi oldu. Hiçbir şeyin ortasını bularak dengesini sağlayamadık. Bir tarafta, genç bilim insanının maaşını, Bin Üç Yüz Otuz kez aşan, asgari ücretlinin maaşını Sekiz Yüz Elli Yedi kez aşan, yani Bir asgari ücretlinin 71 yılda alacağı maaşı, haberleşme gideri olarak bir yılda harcayan bir vekil. Diğer tarafta Dokuz Yüz er TL, ödediği eğitimci gençlerin işlerine, tasarruf nedeni ile son veren, Ankara Üniversitesi.

Yazık bu ülkenin insanlarına…

Birde en başta bahsettiğim vekil var. Genel Merkez vekili, halkın, milletin vekili değil. Halkın milletin vekili olsaydı, böylesi bir açıklama yapma gafletinde bulunmazlardı.

Takdir sizin okurlarım Saygılarımla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.