Vız gelir, tırıs gider

Rahmetli dedem, “Güzel düşünen güzel şeyler yapar” deyip, “Bir kişinin kalbinden geçirmiş olduğu samimi duygular ibadet sayılır” der, güzel şeyler düşünmemizi öğütlerdi. Nitekim İslam Peygamberi, “Ameller niyetlere göre değer kazanır. Kişi neye niyet ettiyse onun karşılığını alır…” diye buyurmuşlardır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir", Azerbaycan 2. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, “Biz bir millet, iki devletiz” ifadeleriyle bu kardeşlik bağını ortaya koymuşlardır.

Milliyetçilerin yolunu aydınlatan rahmetli Alparslan Türkeş, 1940’lı yıllarda Türk Birliği’nin çözüm için gerekliliği ortaya koymuş bir liderdi.1990’lı yıllarda, 8. Cumhurbaşkanı Rahmetli Turgut Özal, “21.Asır, Türk Asrı olacaktır.” 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Adriyatik'ten Çin Seddi'ne” diyerek gönül coğrafyamızdan, 300 milyonluk büyük bir aileden bahsediyorlardı.

Atatürk, Türkeş, Özal ve Demirel’in niyetini ortaya koyduğu konu, kardeş Azerbaycan’ın kaybettiği toprakları geri alması ile birlikte, Türklerin birlik olması halinde başaramayacağı şeyin olmadığı mesajı tüm dünyaya verilmiş oldu.

Ayrıca Dağlık Karabağ'da 44 gün süren askeri harekâtın ardından Azerbaycan'la Nahcivan’ı birleştiren yeni koridor oluşturulacak. Ermenistan’ın İran sınırına yakın topraklarında açılacak koridor ile Türkiye ve Azerbaycan tam bir asır sonra ilk kez kara yolu ile birbirine bağlanacak. Bu sayede asırlık aşkın tohumlarının yeşermesi sağlanacak, “iki devlet tek millet” sözü fiili olarak hayata geçirilmiş olacak.

Türkiye büyük bir devlettir. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece emperyalist ülkelerin yaptırım kararları vız gelir, tırıs gider. Biz gittiği her yere hak, adalet, barış ve huzur götüren bir milletin fertleriyiz. Bugün yetiştirilmesi için büyük kaynak gerektiren bilim insanı, hekim, mühendis gibi vasıflı insan gücü daha gelişmiş ülkeye gitmiş ama kalbi Türkiye için atan vatandaşlarımız vardır. Bunlardan biri Aydın 24 yazarı Metin Akoğlu’nun oğlu, Aydın’ın Kuyucak ilçemizden Prof. Dr. Ali Akoğlu’dur. Kendisi hareket halindeki uçağın arızasını yeryüzünden müdahale edecek sistemin mühendisidir.

Geçtiğimiz aylarda Gökbey helikopterinin yerli motorla buluşacağı haberini aldık. Gökbey, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sivil havacılık alanlarında kullanılması amacıyla Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına göre Türk mühendisleri tarafından tasarlanan, geliştirilmekte olan genel amaçlı helikopterdir.

Demek ki istenince oluyormuş… Türkiye’de şeker var, yağ var, un var neden helva yapılmasın? Yeter ki istensin. Beyin göçü önlensin. Değişik nedenlerle yurt dışına çıkan bilim insanlarına fırsat verilsin.

Birileri yaptırım mı dedi…

Hep beraber yazının başlığını tekrarlayalım:

Vız gelir, tırıs gider.

Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum