Vurgun Meydana İndi

Vurgun Meydana İndi

Aydın’da Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerinden ziyade yolsuzluk ve usulsüzlük haberleriyle gündeme geliyor. Zimmet ve vurgun skandallarından sonra zincirin son halkası, büyük sükse ve açılışla yapılan Aydın Kent Meydanı ihalesindeki vurgun oldu.

Aydın'da otopark yolsuzluğunun ardından Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığını yaptığı Büyükşehir Belediyesi'nin adı bu kez Aydın Kent Meydanı ihalesi yolsuzluğuyla anılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun Türkiye'de örnek gösterdiği Kent Meydanı ihalesi sürecinde, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan dava konuşulmaya başlandı.

ŞANTİYE ŞEFİNİN İDDİALARI

Aydın Kent Meydanı'nda 17 milyon liralık 'yolsuzluk' yapıldığına ilişkin Büyükşehir Belediyesi eski şantiye şefi mimar Taylan Oktay suç duyurusunda bulunmuştu. Aydın Başsavcılığı tarafından meydan ihalesiyle ilgili olarak aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu ihale komisyonu üyeleri, büyükşehir belediyesi görevlileri ve katılan firma yetkililerinin de yer aldığı 11 sanık hakkında, ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla iddianame hazırlanmış, sonrasında Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. İlk duruşması 29 Ocak'ta yapılan davada sanıkların kimlik tespitiyle savunmaları alınmıştı. Başkan Çerçioğlu'nun ileriki duruşmalarda dava kapsamında ifade vermesi bekleniyor. Olayın diğer tarafında yapılan imalatlar ve ödemelere ilişkin teknik kısımda bilirkişi incelemeleri tamamlanmadığı için henüz dava açılmadığı öğrenildi.

ADRESE TESLİM İHALE

Aydın Kent Meydanı'nda 'yolsuzluk' iddialarıyla ilgili konuşan eski şantiye şefi Taylan Oktay, firmalara 17 milyon lira fazla ödeme yapılarak kamu zararına yol açıldığını söyledi. Oktay, "Aydın Kent Meydanı ihalesinin dışında 'Kent Cephesi' adı altındaki ikinci ihalede yapılmayan birçok iş kalemi çıkarıldı. Dosyalar belli başlı kişiler tarafından hazırlanarak adrese teslim ihaleler yapıldı. İhale sözleşmesi imzalanmadan önce kent cephesine ait işlerin yapılmayacağına dair firmadan taahhütname alındı. Bunun ortaya çıkmaması için firma yetkilileri tarafından mesai saatleri dışında yaptırılan yedek anahtarlarla ihale odasına girilerek teknik cetveller alınarak değiştirildi. Bazı bedeller sıfıra yakın, bazıları da piyasanın 5-6 katı fazla yazılarak ihaleye fesat karıştırıldı. 17 milyon lira yolsuzluk yapıldı" diye konuştu.

"GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK"

Bu meydanda 17 milyon liraya yakın yolsuzluk ve vurgunun yapıldığını kaydeden şef Oktay, "Bunlarla ilgili şahsım adına suç duyurusunda bulundum. Buranın şantiye şefiydim, maaşımı alamadım. Yapılan işe göre misli misli ödemeleri görünce bu işin artık suyunun çıktığını anladım. Açılışta sahne alan şarkıcının adı gibi meydanda önemli hadise var, buna imza atmamam gerek diyerek ayrıldım. Bu tamamen skandal meydan. İnanıyorum ki gerçekler ortaya çıkacak" dedi.

DEV TÖRENLE AÇILMIŞTI

Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan Aydın Kent Meydanı, 2014 yılının mart ayında ünlü popçu Hadise'nin de sahne aldığı muhteşem törenle açılmıştı. Hadise'nin yanı sıra açılışta Vatan Şaşmaz ve Şebnem Schaefer sunuculuk yapmıştı. Açılışın üzerinden iki yıl geçti ancak yolsuzluk iddiaları bir türlü bitmedi. Görkemli açılışıyla adından söz ettiren meydan şimdi yolsuzluk, ihaleye fesat karışma gibi iddialarla gündeme damgasını vuruyor.(YENİ ASIR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.