Vurgun Parası Kasadan Çıktı

Vurgun Parası Kasadan Çıktı

Dün sabah ikinci kez gözaltına alınan Uğur Saydar verdiği ifadede, işyeri kasasından çıkan 80 bin liranın AYBEL AŞ’ye ait olduğunu ancak banka hesabına yatırmayı unuttuğunu söyledi

Aydın KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı AYBEL AŞ'ye yapılan otopark vurgunu operasyonuyla gözaltına alınan zanlıların serbet bırakılmasının ardından önceki gün yeniden gözaltına alınmaları, Aydın'da şok etkisi yarattı. Operasyonda en ilginç ayrıntı ise Uğur Saydar'ın, işyerinin kasasından çıkan 80 bin liraya yakın parayla birlikte yakalanması oldu.

Gözaltına alınan Uğur Saydar'ın polise verdiği ifadede, işyerinin kasasından çıkan paraların AYBEL AŞ'ye ait olduğu ve AYBEL AŞ'nin banka hesabına yatırmayı unuttuğunu söylediği öğrenildi.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Aybel AŞ'deki vurgun iddiaları üzerine, Aydın Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla 22 Nisan'da sabaha karşı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan otopark vurgunu zanlıları, savcılık kararıyla önceki gün yeniden gözaltına alındı.
AYBEL AŞ'nin merkezi dahil çok sayıda ev ve işyerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan mutemet Ahmet Murat Gök, AYBEL AŞ'nin elektronik altyapı işlerini üstlenen şirketin sahibi Uğur Saydar, otopark vurgununu ortaya çıkaran ve Kuşadası'nda Sabri Sürgen'i vurduktan sonra serbest bırakılan Serkan Vidinli ve otopark görevlisi İ.P, gözaltına alındı. Uğur Saydar'ın işyerinde yapılan aramada ise kasadaki bir torba içerisinde 75-80 bin lira nakit para bulundu.

ÜÇÜ SERBEST KALDI

Gizli bir tanığın ifadesiyle gözaltına alınan zanlılardan vurgunun kilit isimlerinden ve verdiği ifadelerle vurgun çarkını ortaya çıkaran Kuşadası'nda ailesiyle ikamet eden mutamet Ahmet Murat Gök, silahla yaralama sanığı Ahmet Tekin Baykal'ın şoförü ve koruması Serkan Vidinli ve otapark görevlisi İ.P, ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

PARALARLA SEVK EDİLDİ

Sabaha kadar süren ifadelerin ardından Yeni Asır'ın günlerdir belgeleriyle ortaya koyduğu otopark vurgunu haberlerinin baş aktörü olan ve AYBEL AŞ'nin sistemini kuran Uğur Saydar, ev ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçen 80 bin liraya yakın parayla birlikte Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Uğur Saydar, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından serbest kalırken, ifadesinde paranın belediye şirketi AYBEL AŞ'ye ait olduğunu ve yatırmayı unuttuğunu söylediği öğrenildi.

Ancak, ilk operasyonda gözaltına alınan AYBEL AŞ'nin Genel Müdürü Muammer Şanlı, verdiği ifadede Uğur Saydar'a ait şirketin ihaleyle AYBEL AŞ'nin elektronik altyapı işini aldığını, bunun dışında AYBEL AŞ ile hiçbir bağı bulunmadığını söylemişti. Müdür Şanlı'nın bu sözlerine rağmen Uğur Saydar'ın işyerindeki kasasında bulunan ve AYBEL AŞ'ye ait olduğu ortaya çıkan paraların neden ve nasıl Uğur Saydar'a verildiği sorusu karanlıkta kaldı.

YENİ ASIR

1461962935700.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.