Yabancı dil eğitimine yön verecek ELT konferansı düzenlendi

Yabancı dil eğitimine yön verecek ELT konferansı düzenlendi

Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) ve İNKAŞ’ın yabancı dil öğretmenlerine yönelik yapmış olduğu ELT Konferansı İhlas Koleji ev sahipliğinde düzenlendi.Bu yıl ki teması “How Talent Deve...

Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) ve İNKAŞ’ın yabancı dil öğretmenlerine yönelik yapmış olduğu ELT Konferansı İhlas Koleji ev sahipliğinde düzenlendi.

Bu yıl ki teması “How Talent Develops” olan konferansa Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, İNKAŞ yöneticileri, çeşitli eğitim kurumlarından yabancı dil öğretmenleri katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, değerli eğitimcileri okullarında ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, ’’Konferansı düzenleyen ÖZKUR-BİR ve İNKAŞ yetkililerine, hafta sonu olmasına rağmen mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak üzere bu organizasyona katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İngilizce eğitimi artık Bakanlığımızın da gündemindedir ve bu konuyla ilgili çalıştaylar düzenlemektedir. Burada bizi memnun eden bir husus var. Artık bakanlık özel okulların bilgi ve birikimlerinden yararlanmak için daha çok gayret gösteriyor. Bu bizim için güzel bir gelişme. Özel okullardaki İngilizce öğretmenlerimizin tecrübelerini bakanlıkla paylaşmaları, resmi okullarımız içinde çok daha zengin bir müfredat oluşturulmasına katkı sağlayacaktır’’ dedi.

Yeltekin’den sonra konuşmasını yapan ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, konferansa katılımda bulunan tüm eğitimcilere teşekkür etti. Eğitimciliğin önemine vurgu yapan Koç, “Bugün burada olan siz değerli eğitimciler, dünyanın en kıymetli mesleğini seçmiş durumdasınız. Sizlere teslim edilen çocuklarımıza ufuk açıyorsunuz” dedi. Hedeflerinin yabancı dil eğitimini geliştirmek olduğunun altını çizen Koç, okullarda uygulanan ve daha iyi sonuç verdiği görülen metotların ve uygulamaların mutlaka paylaşılarak diğer kurumlarında istifadesine sunulması gerektiğini vurguladı.

Koç konuşmasının sonunda ülkemizdeki yabancı dil eğitimine katkıda bulunmak amacıyla konferansa destek veren İNKAŞ yetkililerine ve ev sahipliğinden dolayı İhlas Koleji’ne teşekkür etti.

Bahçelievler ilçesi olarak böylesine bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, topluma liderler yetiştirecek nesillere öncülük yapan eğitimcilere yönelik yapılan konferanstan dolayı Özkur-Bir, İNKAŞ ve İhlas Koleji yetkililerine teşekkür etti.

Yabancı dil eğitimine çok önem verdiklerinin altını çizen Çıkrıkçı, “Yabancı dil eğitimini ilkokullarımızın ikinci sınıflarına kadar indirdik. Ortaokul ve lisede dahil olmak üzere artık bu yabancı dil sorunumuzu aşmak istiyoruz. Bunu da siz değerli eğitimcilerimizle birlikte çözeceğiz” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan John Barth, Dr. Özgür Bolat ve Katy Muench’de yaptıkları sunumlarda sınıf içi yabancı dil eğitiminin verimli hale getirilmesi için uygulanabilecek metotları katılımcılarla paylaştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.