Yağmurdan kaçarken yıldırıma tutuldular

Yağmurdan kaçarken yıldırıma tutuldular

Manisa’da dün 6 mevsimlik işçinin yağmurdan kaçmak için yöneldikleri dolmuşa binerken yıldırım çarpmasına maruz kaldıkları ortaya çıktı.Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hacıhaliller Mahallesinde d...

Manisa’da dün 6 mevsimlik işçinin yağmurdan kaçmak için yöneldikleri dolmuşa binerken yıldırım çarpmasına maruz kaldıkları ortaya çıktı.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hacıhaliller Mahallesinde dün yaşanan olayda üzüm bağında çalışan mevsimlik işçiler yıldırım çarpması sonucu yaralandı. Olay anında 6 kişi hastaneye kaldırılırken bir kişinin de daha sonra hastaneye kontrol amaçlı gittiği öğrenildi. İşçilerin yağmurdan korunmak için üzüm bağı içinde bulunan dolmuşa bindikleri sırada yıldırıma maruz kaldıkları öğrenildi.

İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Hacıhaliller Mahalle Muhtarı Şeref Ocaklıgil, “Dün yaşanan 10-15 dakika süren sağanak yağmurda buraya geçici mevsimlik işçi olarak gelen ve daha önceden burada kalan işçilerimiz var. Bunların 3-4 tanesi de burada ikamet edenler. Öncelikle bu aileye geçmiş olsun diyorum. Sevindirici tarafı herhangi bir ölümün yaşanmamış olması. Allah’tan gelen bir şey buna yapacak bir şey yok. Burada üzüm kesildiği sırada yıldırım düşmesi sonucu 7 yaralımız oldu. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Yağmur yağınca yağmurdan kaçayım derken dolmuşa binerken olmuş. Herhalde büyük ihtimalle yağmurdan kaçarken oldu bu olay çünkü iş bitmişti. Olay anında 6 yaralımız vardı sonradan bir kişi daha hastaneye gitti toplam 7 yaralımız var. Korkulacak bir durum yok. Hatta yaşlı bir amcamız dün akşam taburcu olmuş. Akşamüzeri de diğer yaralılar taburcu olacak.” dedi.

Olayı duyduklarında çok korktuklarını dile getiren Ocaklıgil, “Olayı duyduğumuzda ölü var mıdır diye çok korktuk ama hepsi yaralıydı. Jandarma ve ambulanslar müdahale etti. Korkulacak bir durum yoktu. Hatta yaşlı bir amca vardı ‘Kolum koptu’ diyordu ama hastanede ziyaret ettik durumu gayet iyi.” şeklinde konuştu.

Olay

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hacıhaliller Mahallesi Maltepe Mevkisinde dün üzüm bağında çalışan işçilerin üzerine yıldırım düşmesi sonucu 6 kişi yaralandı. Mevsimlik işçilerin bulunduğu alanda bir ağaca yıldırım isabet ederken yağmurdan kaçmaya çalışarak dolmuşa yönelen aynı aileden Niyazi, Gurbet, Fatma, Sevda, Çimen ve Merve Kaşan yaralanmış olaydan sonra bir kişi daha kontrol amaçlı hastaneye gitmişti.

Akhisar’da da bir kişi hayatını kaybetti

Öte yandan Manisa’nın Akhisar ilçesinde de bağda çalışan 36 yaşındaki Bayram Altıntaş da geçtiğimiz pazartesi yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.