Yamanlar Koleji Kimyada Da Dünya Şampiyonu Oldu

Yamanlar Koleji Kimyada Da Dünya Şampiyonu Oldu

TÜBİTAK tarafından belirlenen Kimya Milli Takımı’nda yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Furkan Bahar, 46. Dünya Kimya Olimpiyatları’nda altın madalya kazandı.

- TÜBİTAK tarafından belirlenen Kimya Milli Takımı’nda yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Furkan Bahar, 46. Dünya Kimya Olimpiyatları’nda altın madalya kazandı.

46. Dünya Kimya Olimpiyatları, 77 ülkenin katılımı ile 20-28 Temmuz tarihleri arasında Vietnam’nın Hanoi şehrinde yapıldı. İzmir Yamanlar Koleji 10. sınıf öğrencisi Furkan Bahar, Türkiye’nin tek atın madalyasını kazandı. Dünya Kimya Olimpiyatları Şampiyonu Furkan Bahar, “Bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üniversite eğitimime, dünyanın en prestijli üniversitelerinden birinde kimya alanında devam ederek önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum” dedi.

Geçen hafta yapılan 55. Dünya Matematik Olimpiyatları’nda da Yamanlar Koleji öğrencisi Osman Akar, Türkiye’nin tek altın madalyasını kazanmıştı. Böylece bu yıl yapılan Dünya Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’nin kazandığı iki altın madalya da Yamanlar Koleji öğrencileri tarafından ülkemize kazandırılmış oldu.

“TÜRKİYE İÇİN DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ”

Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatları’nda altın madalyalar kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda ülkemizin kazandığı 433 madalyanın 147’sini ülkemize kazandıran okuldur. Ülkemize Dünya Bilim Olimpiyatları’nda en çok madalya kazandıran okuluz. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz” dedi.

YAMANLAR KOLEJİ KİMYADA DA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

YAMANLAR KOLEJİ KİMYADA DA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.