Yaralı bulunan Çulluk kuşu tedavi altına alındı

Yaralı bulunan Çulluk kuşu tedavi altına alındı

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki bir parkta vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan Çulluk kuşu, Nazilli Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şubesine teslim edilerek tedavi altına alındı.Nazilli DKMP...

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki bir parkta vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan Çulluk kuşu, Nazilli Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şubesine teslim edilerek tedavi altına alındı.

Nazilli DKMP Şefliğine teslim edilen kuş, tedavisinin yapılması amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şubesi, Nazilli DKMP Şefliğinden yapılan açıklamada,

“Ülkemize gelen göçmen kuşlardan birisi olan çulluk, güvercin iriliğinde koyu kuru yaprak renginde bir kuştur. Erkek ve dişilerinin görünümleri aynı olan çulluğun 5-6 cm olan uzun gagası ve 360 derece görüş sağlayan gözleri en belirgin özelliğidir. Vücut uzunlukları 35-38 cm ve canlı ağırlıkları ortalama 320 gramdır. Esas olarak İsveç, Norveç, Finlandiya ve Rusya’nın batı kesimlerimde üreyen Çulluk ( Scolopax rusticola ) Avrupanın kuzeyi ile İskoçya ve İrlanda’da da kuluçkaya yatar. Kuzey Avrupa popülasyonu Kuzey Afrika’ya kadar; Rusya’dakiler Orta Doğu ve Asya’nın güneyine kadar göç edebilirler. Çulluğun bir gecede 400-500 km mesafe kat ettiği tahmin edilmektedir. Çulluk ava açık bir tür olup 2017-2018 Av Sezonunda Ege Bölgesi için 14.10.2017-25.02.2018 tarihleri arasında avlanabilmektedir. Merkez Av Komisyonu kararlarında Çulluk için avlanma limiti 5 adet olarak belirlenmiştir. Şefliğimize Nazilli İlçesindeki bir parkta yaralı olarak bulunup getirilen Çulluk kontrol ve tedavisinin yapılması amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine ulaştırılmıştır. Tedavisinin ardından doğaya bırakılacak olan çulluk için duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür ederiz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.