Yargı Atatürk Kent Meydanı’yla İlgili Kararını Verdi

Yargı Atatürk Kent Meydanı’yla İlgili Kararını Verdi

Aydın Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Kent Meydanı ile ilgili 2015 yılında ihaleye fesat karıştırma iddiası ile açılan dava sonuçlandı. Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi, içinde Aydın Büyükşehir...

Aydın Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Kent Meydanı ile ilgili 2015 yılında ihaleye fesat karıştırma iddiası ile açılan dava sonuçlandı. Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi, içinde Aydın Büyükşehir Belediyesi personelinin de bulunduğu 10 kişiye esastan beraat vererek, herhangi bir suç işlenmediği kararını verdi.

Atatürk Kent Meydanıyla ilgili olarak büyükşehir belediyesi aleyhine açılan davada Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi karını verdi. Başkan Çerçioğlu karar için, “Birileri iftira ve kumpaslarından belki biraz olsun utanır” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin verdiği kararı yorumlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “ Birileri sürekli türlü iftiralarla, senaryosu baştan yazılmış kumpaslarla Aydın’a yapacağımız hizmetleri engellemeye çalışıyor. Başlatılan iftira kampanyası ile ne vicdan, ne basın etiği, hiçbir ahlaki değer bırakmadılar. Belki yargının kararını gördükten sonra birileri iftira ve kumpaslarından biraz da olsa utanırlar.Biz Türk Yargısına güveniyoruz, güvenmeye de devam edeceğiz” dedi.

Mahkeme kararı ile beraat eden Aydın Büyükşehir Belediyesi personeli ve suçlanan şahısların kararın ardından özellikle basın ayağı ile yürütülen karalama kampanyasına karşı kapsamlı bir maddi ve manevi tazminat ve ceza davası açmaya hazırlandıkları kaydedilirken beraat kararı verilen dava ile basında yer alan iddiaların farklı olduğu iddia edildi.

DAVALAR FARKLI

Konuyla ilgili açıklama yapan Haldun Haşmet Aysan, “Aydın 1.Asliye Ceza Mahkemesinde (e.2015/149.) görülmekte olan dava ihalelerin yapım şekline ilişkin olup "ihaleye fesat karıştırma " kapsamında açılmış bir davadır. Kaldı ki, verilmiş olan bu kararın yargı süreci tamamlanmadığından kesinleşmiş bir mahkeme kararından bahsetmekte mümkün değildir.

Aydın Belediyesi’ne ait Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi ve Aydın Kent Meydanı Etrafındaki Binaların Cephelerinin Kaplanması ve Çevre Düzenlemesi Yapım işi kapsamında ‘edimin ifasına fesat karıştırma kapsamında’ toplam 16 milyon 553 bin 019 TL. kamu zararının oluştuğu iddiası ile Aydın C.Savcılığı tarafından iddianameme hazırlanarak henüz açılmış bir dava bulunmamaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.