Yarhasanlar Otoparkı Artık Daha Kullanışlı

Yarhasanlar Otoparkı Artık Daha Kullanışlı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 520 bin lira bedelle yenilenen Yarhasanlar Camii Otoparkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 5 ay gibi bir sürede otoparkı A’dan Z’ye yeniled...

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 520 bin lira bedelle yenilenen Yarhasanlar Camii Otoparkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 5 ay gibi bir sürede otoparkı A’dan Z’ye yenilediklerini belirten Başkan Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bekleyen Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu otopark ve derslik projesi konusunda da Manisa milletvekillerinin desteğini istedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği Yarhasanlar Camii Yer altı Otoparkı, törenle hizmete açıldı. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daire başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan ve çok sayıda davetli katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri’nin konseriyle renk kattığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızın merkezinde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle neredeyse kullanılamaz halde olan Yarhasanlar Camii Otoparkı’nın yenilenen yüzüyle açılışını gerçekleştiriyoruz. Manisa’mızın en önemli ihtiyaçlarını madde madde sıralasak, ilk 5 madde arasına otopark sorununu almamız gerekir. Bundan hareketle göreve geldiğimiz ilk günden beri bu ihtiyaçların giderilmesi için önemli adımlar attık. Uzun prosedür süreçlerini atlatarak 435 araçlık Bülent Koşmaz Otoparkı’nı Manisa’mıza kazandırdık. Cumhuriyet Meydanı altındaki otoparkın düzenlemesini yaparak, tam kapasiteyle kullanılmasını sağladık. Verem Savaş Dispanseri yanında 560 araç kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük otoparkının temelini attık. Geçen 1 yıl gibi kısa bir sürede Allah’a şükürler olsun ki, buradaki çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık. İç kısımlarıyla ilgili hesaplamalar ve yazılımlar konularında çalışmalar devam ediyor. İnşallah yeni yılın ortalarına kadar bu dev eseri de Manisa’mıza kazandırarak, şehrimizin merkezindeki trafik ve park sıkıntısına çok büyük bir çözüm getirmiş olacağız” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte 17 ilçenin tamamında sorunların çözümü ve halkın ihtiyacı olan hizmetlerle çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Ergün, “Turgutlu’da 150 araçlık otoparkı bulunan Kapalı Pazaryeri projemiz neredeyse bitme aşamasına geldi. Orada yaptığımız çalışmayla ilçemize hem modern bir pazaryeri ve meydanı hem de trafiği rahatlatacak otoparkı kazandırmış olacağız. Gördes’te, Demirci’de, Selendi’de, Sarıgöl’de, Köprübaşı’nda da bu tür meydan ve otopark projelerimiz var. Bunlarla ilgili de prosedür süreçleri işliyor. Ayrıca Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’na yeni derslik ve yer altı otopark projemiz de Milli Eğitim Bakanlığı’nda onay bekliyor. Bu proje de onaylanırsa hızla çalışma başlatıp, Manisa’nın otopark sorununa kökten bir çözüm getirebileceğiz. Bununla ilgili hükümet kurulamaması, ardından tekrar seçimler ve geçtiğimiz günlerde kabinenin oluşması gibi süreçler, projeyi bekletti. Manisa Milletvekillerinden isteğim, Bakanlık’ta bekleyen bu projeyi takip etmeleri ve bir an önce hayata geçirmeye katkı sağlamalarıdır. Orada yalnızca otopark değil çocuklarımızın depreme dayanıklı dersliklerde eğitim almalarını da sağlayacağız” diye konuştu.

DAHA GÜVENLİ DAHA MODERN

Yarhasanlar Camii Otoparkı’nda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Ergün, şunları söyledi: “Konuşmamın başında da belirttiğim gibi var olan bu hizmet, bakımsızlıktan içler acısı bir hale gelmişti. 21 Mayıs 2015’te 462 bin 414 lira bedelle ihalesi yapıldı. Bir ay sonra yani 22 Haziran 2015’te yer teslimi yapılarak çalışma başladı. 4 bin 440 metrekare alanda eski ve bozuk olan zemin düzeltilerek, üzerine epoksi zemin kaplaması yapıldı. 150 araç kapasiteli bu otoparkımızın tüm duvarları boyandı, araç park yerleri sarı boyayla belirlendi. Otoparkın araç giriş ve çıkış kapıları boyandı. 8 adet jet fan ve egzoz şaftı montajı yapıldı. Yangın tesisatı borulamaları, mevcut yangın pompalarının bakımı, yangın panosunun devreye alınması ve onarımı, yangın dolabı ve sprinkler bağlandı. Temiz su ve pis su hatları yenilendi. Giriş ve çıkış olmak üzere iki adet parlayıcı bıçaklı dalgıç tip pompa kullanıldı. Mevcutta bulunan armatürler yenilendi. Tam 162 adet armatür ile daha aydınlık bir ortam sağlandı. Bu sayede artık bu otoparkımız tam kapasiteyle kullanılacak. Kamera sistemi kurularak 9 ayrı noktadan araç giriş çıkış kontrolleri için güvenlik sistemi sağlandı. Acil durum anında 15 ayrı noktadan kaçış yönlerini gösteren armatürler de sisteme dahil edildi.”

BU GÜZEL HİZMETLERE SAHİP ÇIKILMALI

Otoparkı işletecek ve kullanacak olan vatandaşlara da seslenen Başkan Ergün, “Yaşadığımız yere eser kazandırmak tek başına yeterli değildir. Kazandırılan bu eserleri korumak, sahip çıkmak ve kullanışlı halde bırakmak hem bizlerin, hem de tüm o bölgede yaşayanların görevidir. Hemşerilerimizin hizmetine kazandırdığımız bu 150 araç kapasiteli otoparkımızı hem işletecek olan, hem de kullanacak olan vatandaşlarımızdan tek isteğim, buraya sahip çıkmaları ve korumalarıdır. Bu duygularla yenilenen yüzüyle vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Yarhasanlar Camii Otoparkı’nın hayırlı olmasını diliyor, otoparkın yenilenmesinde emeği geçen başta Fen İşleri Daire Başkanımız, değerli çalışanları ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yenilenen yüzüyle Yarhasanlar Camii Otoparkı’nın açılış kurdelesi, okunan dualar eşliğinde kesildi. Davetlilere otoparkı gezdiren Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.