Yaşasın Sanat

Yaşasın Sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların okul dışında kalan zamanlarını tablet ya da televizyon karşısında geçirmek yerine onları sanat, bilim ve doğaya yönlendirecek renkli bir etkinlik programı hazır...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların okul dışında kalan zamanlarını tablet ya da televizyon karşısında geçirmek yerine onları sanat, bilim ve doğaya yönlendirecek renkli bir etkinlik programı hazırladı. Etkinliklerin gerçekleştirildiği Buca Sosyal Yaşam Kampüsündeki Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), kısa süre içinde çocukların en gözde mekanı haline geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmete aldığı Buca’daki Sosyal Yaşam Kampüsünde hizmete giren Buca Çocuk ve Gençlik Merkezi, kısa bir süre önce açılmasına rağmen şimdiden çocukların gözdesi oldu. 3 bin metrekare kapalı alana sahip merkezde 3-14 yaş arası çocuklara ücretsiz hizmet veriliyor. Merkez, çocukların okul dışı zamanlarında eğitici, öğretici ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlarken bilim, sanat ve kültür alanlarında bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyor. Ayrıca merkezden hizmet alan çocuklar ve ebeveynleri, burada görevli psikologlar tarafından gerçekleştirilen psiko-drama grupları, grup terapileri ve bireysel danışmanlık hizmetinden de yararlanıyor. 10 farklı branşta eğitim veren merkezde fen bilgisi, matematik, resim, Türkçe, İngilizce, el sanatları, yaratıcı drama, keman, gitar ve 3-6 yaş oyun grubundan yararlanmak isteyen çocuklar için, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Çocuk ve Gençlik Merkezinin 293 38 84-293 33 92 numaralı telefonlarından bilgi alınabiliyor.

Bilime ve sanata meraklı, doğaya saygılı nesiller

“Çiçeği burnunda” olan bu merkezin kısa sürede aileler ve çocuklar tarafından sevildiğini söyleyen ÇOGEM Sosyologu Deniz Kesimler Çakal, “Merkez açıldığı günden beri çok yoğun bir talep var. Farklı yaş gruplarına yönelik özel hobi ve branş derslerimizle amacımız, okul dışındaki zamanlarda çocukların vakitlerini verimli bir şekilde geçirilmesini sağlamak. Çocuklarımız tablet karşısında, televizyon karşısında ve sokakta vakitlerini geçirmelerindense, bunlara alternatif etkinliklerin yapıldığı bir mekan oluşturmak istedik ve bunu da başardık. Çocuklar burayı o kadar çok seviyor ki, yağmurlu günler de ailelerinin ‘gitme bu sefer de’ demelerine rağmen merkeze geliyorlar. Çocuklarımızı bilimi, sanatı seven, hakları konusunda bilinçli ve doğa dostu nesiller olarak yetiştiriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.