Yaşıtları bayram kutlarken çalışmak zorunda bırakılan ve dilendirilen çocuklar yürek burktu

Yaşıtları bayram kutlarken çalışmak zorunda bırakılan ve dilendirilen çocuklar yürek burktu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, bayramdan habersiz yüzlerce çocuk bu günü dilenerek ve çalışarak geçirdi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurt...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, bayramdan habersiz yüzlerce çocuk bu günü dilenerek ve çalışarak geçirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, bazı çocuklar bayram sevincinden çok yaşam mücadelesine devam etti. İstanbul’da da yapılan çeşitli etkinliklerle çocuklar dans etti, şiirler okudu, gösteriler izledi ve oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi. Fakat diğer taraftan bugünün bayram olduğundan habersiz dilenen çocuklar yürekleri burktu.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi üzerinde çeşitli sebeplerden dolayı dilenmek zorunda kalan çocuklar, yaşıtları bayramın tadını çıkarırken 23 Nisan’ı sıradan bir gün olarak geçirdi. Aralarında Suriyelilerin de olduğu annesiyle dilenen, caddelerde mendil satan ve kağıt toplayan çocuklar dikkat çekti. Dilenen çocukları gören bazı duyarlı vatandaşlar onlarla yiyeceklerini bazıları da para verdi. Tanımadıkları insanların peşinde onlardan para almak için mücadele veren çocuklar bazen başarılı oldu bazen de uzun süre vatandaşların peşinden gitmek zorunda kaldı. Dilenen çocukların aldıkları paraları birbirleriyle paylaşarak tekrardan dinlenmeye devam etmesi yürekleri dağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.