Yatılı Kur’an Kursu’nda Çıkan Yangında Faciadan Dönüldü

Yatılı Kur’an Kursu’nda Çıkan Yangında Faciadan Dönüldü

Aydın Efeler İlçesi Umurlu Mahallesi yakınlarında bulunan Bölge Yatılı Kur’an Kursu’na meydana gelen yangında faciadan dönüldü. Gece Kur’an Kursu öğrencilerinin davette olduğu sırada çıkan yangın ekip...

Aydın Efeler İlçesi Umurlu Mahallesi yakınlarında bulunan Bölge Yatılı Kur’an Kursu’na meydana gelen yangında faciadan dönüldü. Gece Kur’an Kursu öğrencilerinin davette olduğu sırada çıkan yangın ekipler ve görevliler tarafından söndürülürken, polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

BİR SAATTE Kİ KEZ YANGIN ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre 65 öğrencisi bulunan Umurlu Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nun bahçesinde bulunan dinamo odası ve eklentisinden gece dumanlar yükselmeye başladı. Öğrencilerin davette olması nedeniyle sadece nöbetçi görevlinin bulunduğu Kur’an Kursu’ndaki ilk yangın Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Umurlu Mahallesi’nde konuşlu itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yangın dolayısıyla kapatılan elektrikler yeniden verilince bu defa Kur’an Kursu’nun içinde yangın başladı. İlk olarak elektrik panolarında başlayan yangına ilk müdahale görevliler tarafından Kur’an Kursu’nda bulunan yangın söndürme tüpleri ile yapıldı. Tekrar bölgeye çağrılan itfaiye ekipleri Kur’an Kursu’nun içindeki yangını söndürdükten sonra bölgeden ayrıldı. 3 katlı Kur’an ursu ve çevresinde elektriklerin tamamen kesik olması nedeniyle yangının çıkış sebebi ile ilgili çalışma hava aydınlandıktan sonra yapılabildi.

ÖĞRENCİLER EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Yangının ardından elektrik aksamı başta olmak üzere küçük çaplı maddi hasar meydana gelen Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler gece evlerine sevk edildi. İlk incelemede elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangınla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.