Yatırım Ortamını İyileştirme Kurulu Çalışma Gruplarında Ayto Damgası

Yatırım Ortamını İyileştirme Kurulu Çalışma Gruplarında Ayto Damgası

Aydın Ticaret Odası (AYTO), ulusal ve uluslararası yatırımcıların karsılaştığı idari engellere çözüm üretmek amacı ile kurulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde kurulan TOBB/YOİKK çalışma gruplarına damgasını vurdu.

- Aydın Ticaret Odası (AYTO), ulusal ve uluslararası yatırımcıların karsılaştığı idari engellere çözüm üretmek amacı ile kurulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde kurulan TOBB/YOİKK çalışma gruplarına damgasını vurdu.

Türkiye'deki yatırımlarla ilgili düzenlemeleri rasyonel hale getirmek, yatırım ortamının rekabet gücünü artıracak gerekli düzenlemeleri tespit ederek politika önerileri geliştirmek, işletme dönemi de dahil olmak üzere yatırımın her safhasında, ulusal ve uluslararası yatırımcıların karsılaştığı idari engellere çözüm üretmek amacı ile kurulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde kurulan TOBB/YOİKK çalışma gruplarına Aydın Ticaret Odası ( AYTO ) damgasını vurdu.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çalışmaları kapsamında; Teknik Komite eylem planlarının takip edilmesi ve özel sektör eylem önerilerinin oluşturulması amacıyla, özel sektörün görüşlerini aktarmak üzere oluşturulan TOBB/YOİKK Çalışma Gruplarının tamamında AYTO’dan bir temsilci görev alırken bir çalışma grubunda başkan, bir çalışma grubunda da başkan yardımcısı seçildi.

TOBB / YOİKK Çalışma Grupları toplantılarında AYTO’yu temsilen Finansmana Erişim Komitesinde Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, Fikri, Sinai Mülkiyet Hakları ve Ar-Ge Komitesinde, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, İstihdam Komitesinde ve Dış Ticaret ve Gümrükler Komitesinde Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Hüseyin Devrim, Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetim Komitesinde Meclis Üyesi Uğur Alkanlı, GİTES ve Sektörel Lisanslar Komitesinde, Meclis Başkan Yard. Fatih Namık Talay, Altyapı Komitesinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, Yatırım Yeri, Çevre ve İmar İzinleri Komitesinde Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Erkul, Yatırım Ortamı Mevzuatı ve Hukuksal Süreçler Komitesinde Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay Karul, Vergi ve Teşvikler Komitesinde Meclis Üyesi Yüksel Öztürk görev aldı.

Yapılan seçimlerde Uğur Alkanlı, Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanlığına; Ergün Evran da Altyapı Komitesi Başkan Yardımcılığına seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.