Yazar Muzaffer İzgü ölümü seçti

Yazar Muzaffer İzgü ölümü seçti

İzmir'de aşırı kilo kaybı şikayetiyle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan sevilen yazar Muzaffer İzgü'nün karaciğer kanseri olduğu ortaya çıktı.

İzmir'de aşırı kilo kaybı şikayetiyle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan sevilen yazar Muzaffer İzgü'nün karaciğer kanseri olduğu ortaya çıktı. Doktorların kemoterapi tedavisi önerdiği İzgü'nün tedaviyi kabul etmediği ve son günlerini evinde geçirmek istediği öğrenildi. 84 yaşındaki İzgü'nün eşi Günsel İzgü 2016 yılında yaşamını yitirmiş, Muzaffer İzgü de o tarihten beri kendini evine kapatmıştı. İzmir'de yaşayan 3 çocuk babası, gençlik ve çocuk kitapları yazarı usta kalem Muzaffer İzgü'den sevenlerini üzen haber geldi. İzgü'nün karaciğer kanseri olduğu ve kanserin vücudunun diğer organlarına da sıçradığı öğrenildi.

'ARTIK ÇOK YORULDUM'

Doktorların "Kemoterapi tedavisine hemen başlayalım" dediği İzgü'nün tedaviyi kabul etmediği ve "Son zamanlarımı evimde geçirmek istiyorum. Artık çok yoruldum" dediği öğrenildi.

İzgü'nün 15 yıldır yanında yaşayan bakıcısı, "Durumu iyi değil. Muzaffer amca çok yorgun, halsiz. Onun iyi olmasını biz de istiyoruz. Ama geçtiğimiz yıl çok sevdiği eşini kaybetmesi onu derinden etkiledi. Onun böyle olması bizleri de çok üzüyor. O bizi kendi evladı gibi sevdi, yanından ayırmadı. Kemoterapiyi de bekliyoruz ama her geçen gün daha da bitkinleşiyor. Çok az yemek yiyor" diye konuştu.

14 GÜN YATMIŞTI

İzgü, 1 Ağustos tarihinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Aşırı kilo kaybı" şikayetiyle tedavi altına alınmış, ardından da hastalığı doktorlar tarafından araştırılmıştı. 14 gün hastanede gözetim altında tutulan İzgü'nün önceki gün çıkan raporlarında kanser olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin en çok okunan gülmece, genç ve çocuk kitapları yazarlarından olan İzgü, 107 kitap ve 200'e yakın radyo oyunu yazmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.