Yazarımız Necdet Bayraktaroğlu hayatını kaybetti

Yazarımız Necdet Bayraktaroğlu hayatını kaybetti

Gazetemizde varlığı ile onur duyduğumuz araştırmacı yazar, dik duruşu ve sağduyusu ile örnek insan Necdet Bayraktaroğlu’nu dün akşam yitirdik.

Aydın 24 yazarlarından araştırmacı yazar Necdet Bayraktaroğlu dün akşam saatlerinde İzmir’deki evinde namazını kılarken geçirdiği kalp krizi nedeniyle 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bayraktaroğlu’nun cenazesi 12 Ocak Salı günü memleketi Sivas’ta toprağa verilecek.

Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar, Tarihimizi Aydınlatan Belgeler ve Türk İslam Kültüründe Yardımseverlik adını verdiği eserleri bulunan Necdet Bayraktaroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.

NECDET BAYRAKTAROĞLU KİMDİR?

Yazar, Sivas’ın Gemerek kazasında 1952 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gemerek’te tamamladı. Ankara Kurtuluş Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ankara Hukuk Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. Fakülte bitiminde askerlik hizmetine katıldı. Askeri hakimlik sınavını kazanıp muvazzaf askeri hukukçu oldu. Ankara Synt. 1.Nolu Askeri Mahkeme Hakimliği, 4.Kor. As. Mahkeme Baş Hakimliği, 4.Tümen Baş Hakimliği, 5. Kor. Adli Müşavirliği, 3.Ordu Baş  Savcılığı, 1.Ordu As. Mahkeme Hakimliği, 1.Ordu Synt. Baş Savcılığı görevlerinde sırasıyla bulundu. 1996 yılında emekli olarak serbest avukatlık hizmetine başladı. “NB. Hukuk Bürosu” adı altında birçok yerli ve yabancı şirketlere ve seçkin önemli kişilere danışmanlık ve hukuk hizmeti sundu.

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle avukatlık görevine de son verdi. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı Türk Tarihi araştırma ve derleme çalışmalarına hız verdi.

Birçok vakıf, cemiyet ve derneklerde görevler alıp aktif hizmetler sundu. Yöre ve ülke konulu konferans, seminer ve faaliyetler düzenledi.

Seyahat etmek, kitap okumak, spor yapmak, müzik dinlemek ( Türk sanat ve halk müziği özellikle ve diğer her türlü müzik), resim ve halı galerilerini gezmek, dost ve hasta ziyaretlerinde bulunmak en büyük özelliklerindendir.

necdet-bayraktaroglu-servet-toz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum