Ydü’den Yeşilay Haftasında Bağımlılıklar İle İlgili Konferans

Ydü’den Yeşilay Haftasında Bağımlılıklar İle İlgili Konferans

Yakın Doğu Kolejinde Yeşilay Haftası kapsamında öğrencilere bağımlılıklar ile ilgili konferans verildi.Öğrencilerin hayattaki farkındalıklarını artırmak ve topluma birey olarak katabilecekleri ve ken...

Yakın Doğu Kolejinde Yeşilay Haftası kapsamında öğrencilere bağımlılıklar ile ilgili konferans verildi.

Öğrencilerin hayattaki farkındalıklarını artırmak ve topluma birey olarak katabilecekleri ve kendilerini en iyi şekilde ifade konusunda faaliyet gösteren Yakın Doğu Koleji Sosyal Sorumluluk Kulübü, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla Sosyal Hizmetler Uzmanı Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Başel’i konuk etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Barış Başel; öğrencilere madde bağımlılığı, marka bağımlılığı, internet bağımlılığı ve güvenli internet kullanımıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdiği bildirildi.

Alışkalıkların Hayatımızı Nasıl Yönettiği Anlatıldı

Alışkanlıklarının esiri olmuş insanın hayatını; başka insanların ve olayların yönettiğini, bu kişilerin alışkanlıklarının ve bağımlılıklarının oluşturduğu labirentte kaybolduklarını belirten Başel, ayrıca alışkanlıkların genellikle zararlı ve dengesiz duygular içerdiklerinden, peşin hükümlere, sağlıksız düşüncelere, davranışlara sebep olduklarından ve bu durumun da kişinin yeteneklerini kullanmasını ve geliştirmesini engellediğinden söz etti.

Bağılılıktan Kurtulmak Farkındalıkla Başlar

Bağımlılıklarımızın bizi mutsuz, başarısız, doyumsuz ve tatminsiz yaptığını farkettiğimiz andan itibaren bu bağımlılıklarımızı mutlaka kontrol altına almamız gerektiğini ve irademizin gerçek gücünü göstermemiz gerektiğine inanırız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.