Yemek fişi nedir, avantajları nelerdir?

Yemek fişi nedir, avantajları nelerdir?

Yemek fişleri çalışanlarınızın yemek ihtiyacını gidermeye ve firmanıza vergi avantajı sağlamaya yardımcı oluyor.

Bir işletmede işlerin zamanında teslim edilebilmesi, üretimin beklentileri karşılayabilecek şekilde olabilmesi ve daha da önemlisi personellerin verimli bir şekilde çalışarak yeni müşteriler kazanabilmeleri için çalışanların haklarının tam olarak verilmesi gerekir. Yıllık izinleri, bayram ve resmi tatil günlerinde izinlerinin eksiksiz olarak verilmesinin yanında gün içerisinde çalışmalarında daha verimli olabilmeleri için yemeklerinin de verilmesi gerekir. Eskinde, şirketlerde öğle yemekleri daha çok firmaların kendi bünyelerinde oluşturdukları mutfaklarda veriliyordu. Aslında bu il görünüşte çok mantıklı gibi gelse de ne çalışanlar açısından ne de şirket sahipleri açısından pek de cazip bir seçenek değildir. Çünkü mutfak alanının oluşturulması, günlük olarak yemeklerin hazırlanması ve tüm personellerin yemek için belli bir zamana ihtiyaç duymaları gibi detaylar, şirketin kayıplarına neden olur. Oysa öğle mesaisi yapan firmalar, personellerine yemek fişi gibi cazip bir kullanım hakkı sunduklarında, zaman kaybı başta olmak üzere ek maliyetler, vergi giderleri gibi tüm sorumluluklardan muaf olurlar. Yemek kartlarının en büyük özelliği, personellerin istedikleri yerde yemeklerini yiyebilmeleri, belli bir bütçeye gerek kalmaksızın sizin onlar için belirlediğiniz miktarı kendi iradeleriyle kullanabilmeleridir. Sürekli aynı yemeği ya da firmanın haftalık programına göre belirlediği yemekleri yemek yerine kendi zevklerine bağlı olarak yemek yiyen personeller, motivasyon olarak daha yüksek bir motivasyona sahip olurlar ve bu da çalışmalarında daha yüksek verim vermelerini sağlar.

Gıda alışverişi ve kafelerde de geçerli

Yemek kartı olarak piyasada çok sayıda firmanın hizmet verdiği gerçektir. Fakat her firmanın kendine göre bazı anlaşmaları bulunmaktadır ve bu anlaşmalar daha çok yemek yeme üzerine yapılmaktadır. Anadolupass ise bunlara ek olarak personellerin diğer gidelerinde kullanmalarını sağlayacak anlaşmaları da bulunmaktadır. Örneğin personeliniz ona aylık olarak belirlediğiniz miktarın tamamını kullanmadığında, diğer ihtiyaçlarını da bu kart ile giderebilir. Evinin gıda masraflarını, hafta sonu tatillerinde kafeteryada kullanmak ya da anlaşmalı olan diğer sektörlerden ihtiyaçlarını karşılamak için de yemek fişi kullanabilirler. Bu durum, personellerinizin harcamalarını istedikleri şekilde ayarlamalarına imkân tanıdığı için onların daha fazla verimle işlerine sarılmalarını etkiler. Yani hem siz hem de personelleriniz daha kazançlı çıkacakları için kaybeden kimse olmamış olacak. Yemek kartlarının bir diğer özelliği de işletme sahiplerinin ödül mahiyetinde ya da personellerine özel ikramiyeler vermesi durumunda da aktif şekilde kullanılmasıdır. Mesela yıl ortasında bazı personellerinizin daha fazla çalıştığını gördüğünüzde, onlara bu işlerinin karşılığında bir hediye çeki vermek isteyebilirsiniz. Bu durumda maaş olarak fazladan yatırdığınızda, ek bir vergi ile karşılaşırsınız ama Anadolupass yemek fişi kullandığınızda, böyle bir şeye gerek kalmaz, ikramiye olarak vereceğiniz parayı, yemek kartına yükleyerek istedikleri gibi harcamalarını yapmalarına olanak sağlamış olursunuz. Bu da hem sizin hem de personelinizin daha kazançlı çıkmasına yardımcı olur.

Başvuru için arayın

Şirketlere özel olarak sunduğumuz ve birçok avantajı bulunan yemek kartı hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşmak ve başvuru işlemlerinizi tamamlamak için yapmanız gereken tek şey çağrı merkezi iletişim numaramızdan yetkililerimize ulaşmak olacak. Yemek fişi ile daha fazla iş verimine ulaşacak, beklentilerinizden çok daha fazlasını elde ederek çalışmalarınızdan memnun kalabileceksiniz. Dilediğiniz zaman iletişim bilgilerimizden firmamıza ulaşabilirsiniz. İşletmelere özel çözümler, vergiden muafiyet sağlama ayrıcalığı ve daha fazlasına sahip olan Anadolupass ile tanışmak için acele edin.  

https://www.anadolupass.com.tr/yemek-karti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.