Yemek Kursu’nda yöresel yemekler

Yemek Kursu’nda yöresel yemekler

Altıntaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan aşçı çırağı kursuna katılan kadın kursiyerler, yöresel yemeklerin pişirilmesi, masa düzeninin ne olduğu, mutfaktaki hijyen kuralları gibi konuları öğr...

Altıntaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan aşçı çırağı kursuna katılan kadın kursiyerler, yöresel yemeklerin pişirilmesi, masa düzeninin ne olduğu, mutfaktaki hijyen kuralları gibi konuları öğreniyor.

Hafta içi her gün kursa gelen kadınlar, yöresel yemeklerin pişirilmesi, masa düzeninin ne olduğu, mutfaktaki hijyen kuralları gibi konuları öğrenerek, yemek konusunda kendilerini geliştiriyorlar. Kursiyerler kursa katılarak sosyalleşerek, meslek öğrendiklerini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Akbulut, ’’Kursa 30 kursiyer aktif bir şekilde katılıyor. 25 Mayıs’a kadar devam edecek kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Amacımız kadınların yemek pişirme, masa düzenini ve mutfak hijyeni kurallarını öğrenmeleri’ dedi. Akbulut , ’’Kursiyerlerimiz yöresel yemekleri pişirmenin yanında, farklı damak tatları ve yemek kültürleri ile tanışıyorlar. Aşçı çıraklığı kursu 120 saat sürüyor. Kursumuz, sabah saatlerinde başlıyoruz öğlen saat 1´e kadar sürüyor. Kursiyerlerimiz bir mutfakta yapılabilecek her türlü işi yapıyoruz diyebilirim. İleriki dönemlerde bu sertifikayla kursiyerlere hem iş imkanı sağlamak adına ve hem de kendilerini geliştirmek adına fayda sağlıyor kursumuz. Kursumuzda günlük olarak masa düzeni, servis düzeni, yemek yapımı kısacası bir mutfakta yapılabilecek ve aklınıza gelebilecek her türlü işi yapıyoruz diyebilirim. Şu anda 30 kursiyerimiz var ve bu kursumuz 25 Mayıs’a kadar devam edecek. Ondan sonrada rağbet olması durumunda aynı şekilde kursumuzu vermeye devam edeceğiz. Buraya gelen kursiyerlerin hemen hepsi yöresel yemeklerinin hepsini biliyorlar. Bizim amacımız; kursiyerlerimiz yemek konusunda kendilerini geliştirmelerini sağlamak, farklı yemekleri yapmalarını sağlamak” dedi.

Kursa katılan kursiyerler ise, açılan aşçı çırağı kursu sayesinde farklı yemeklerinin yanında yöresel yemekleri yapmayı öğrendiklerini ve en çok da yemeklerin sunumunu daha iyi yapabilmeyi öğrendiklerini belirttiler. Kursiyerler, “Açılan aşçı çırağı kursuna katılarak, yöresel yemeklerin pişirilmesi, masa düzenini, mutfak hijyeni ve yemeklerini sunumunun nasıl yapılacağı gibi konuları öğreniyoruz. Kurs sayesinde birçok yemek çeşidini öğrendik. Kursumuz çok zevkli bir şekilde devam ediyor. Kurs sayesinde yeni arkadaşlıklar edinerek, sosyalleşiyoruz. Bize kursu açanlara teşekkür ederiz” dediler. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.