Yeni devlet

Aydın’da son dönemde, 4-5 yıllık bir süreyi kapsamakta ki, ülke konjonktürü yanında, sosyal demokratlar,  demokrat kadrolar, Aydınlının demokratlığı ve adı üstünde aydın oluşu, CHP’li kadrolar ile birlikte CHP’yi Aydın’da birinci parti olma yolunda uğraş verdiler.

Aslında bir tepki patlamasının sonucunun yansımasıdır.

Referandumda ülkede rejim sorununun farkına varan, Aydın’daki başarının tamamen kendi oyu olmadığının farkında bir CHP ve demokrat kadrolar adeta çırpındılar. Kadın kollarında daha önce başkanlık, yöneticilik yapmış, parti farkı gözetmeksizin duyarlı tüm kadınlar, gönüllü olarak Kadın Kollarına katılarak çalışmalarda destek olmaları mahalle, köy, sokak, dağ, dere-tepe, ev ev koşturmaları da hayır denmesinde büyük etkendi.

Aydın halkı böylesine önemli bir kararda “Hayır” dedi.

Bugüne bakalım. Ekonomistler tarafından sıkça kullanılan “sefalet endeksi” hesaplamasında, Türkiye'nin puanı, Yunanistan'ı yakalamak üzere olduğu basında yer aldı. Türkiye 21.1'e puanda, iflasın eşiğinde olan Yunanistan 22.7 puanda bulunuyor. 748.3 puan ile Venezuela açık ara önde iken, Yunanistan beşinci, Türkiye ise altıncı sırada yer aldığını öğreniyoruz.

Hani “Evet” denildiğinde ekonomi düzelecekti.

Hani terör bitecekti…

Hani rejim değişikliği değil de sistem değişikliği idi.

Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Bir TV Programında ;  "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” demesi de çok düşündücüdür.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıkıldı da mı yeni bir devlet kuruluyor? Bu devletin tek kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Rejim değişikliği denildiğinde karşı çıkanları, AKP’nin en önemli ve üst karar organı MYK üyesinin gündemdeki sözleri haklı çıkarmıştır.

Sonuç olarak kafa karıştırıcı bir referandum sonucunun ardından bir önemli nokta daha var ki; ülke geleceğini, rejimini değiştirecek sonuçlar için öyle %50 gibi oranlar değil 3/2 gibi bir geçerli sonucun baz alınması gerektiği bir kez daha toplumsal mutabakat adına haklılık kazandırmıştır.

Aydın halkı rejim değişikliğine “Hayır” dedi.

Adı gibi Aydınlımızın bu kararını Tarih denen ebedi süreç,  elbette notunu düşecektir. Yaşadıklarımız da bunu destekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.