Yeni Foça Yamaç Paraşütü Merkezi Olacak

Yeni Foça Yamaç Paraşütü Merkezi Olacak

Türk Hava Kurumu (THK)’nun paraşütçü eğitimleri, gösteriler ve yamaç paraşütü tutkunları tarafından kullanılması için Yeni Foça Fula Dağı’nda tesis kurulacak.THK İzmir Şubesi ve Gökçen Havacılık taraf...

Türk Hava Kurumu (THK)’nun paraşütçü eğitimleri, gösteriler ve yamaç paraşütü tutkunları tarafından kullanılması için Yeni Foça Fula Dağı’nda tesis kurulacak.

THK İzmir Şubesi ve Gökçen Havacılık tarafından ortaklaşa yapılması planlanan tesislerin yerini inceleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, merkezin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bölgenin yamaç paraşütü tutkunlarının merkezi olacağını belirterek, "Yeni Foça Fula Dağı konum ve doğal yapı itibariyle yamaç paraşütüne çok uygun. İzmirli yamaç paraşütü tutkunları Fethiye Ölüdeniz, Pamukkale gibi uzak alanlar yerine artık Foça’da uçacaklar. Foça Belediyesi olarak ulaşımı kolaylaştıracak yol ile paraşütçülerin bekleme ve hazırlıklarını yapabileceği tesisleri yapacak. Diğer ihtiyaçlar içinde Foça Kaymakamlığımız ile koordineli olacak çalışacağız. Alan öncelikle THK İzmir Şubesi’nin eğitimleri için kullanılacak. Özel havacılık kurumlarına ve kişilere de açık olacak. Gelen ekipler ve gösterilerle ilçe tanıtımına da turizmine de büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.