Yeni Türkü Küçükçekmece’de sevenleriyle buluştu

Yeni Türkü Küçükçekmece’de sevenleriyle buluştu

Küçükçekmece’de sahne alan ünlü grup Yeni Türkü, sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği Burcu Karadağ ile Usta Performanslar programının bu ay ki konuk...

Küçükçekmece’de sahne alan ünlü grup Yeni Türkü, sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği Burcu Karadağ ile Usta Performanslar programının bu ay ki konukları Türk müzik tarihine damga vuran, sevilen grup Yeni Türkü oldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Yeni Türkü hayranları büyük ilgi gösterdi.

Grup üyeleri Derya Köroğlu ve Erkin Hadimoğlu’nun konuk olduğu programa 7’den 70’e Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi. Erkin Hadimoğlu ve Derya Köroğlu ‘Bana Bir Masal Anlat Baba, Destina, Yedikule, Olmasa Mektubun, Telli Turna’ gibi dillere pelesenk olan şarkılarını seslendirirken, Neyzen Burcu Karadağ ikiliye ney ile eşlik etti. Müzik ziyafetinin yaşandığı programı izleyenler, şarkılara hep bir ağızdan alkışlarla eşlik etti.

"Yeni Türkü’nün bir kimliği var"

Grup içerisinde ayrılıklar yaşansa da yıllardır çizgisini bozmadan sevenleriyle buluşan Yeni Türkü’nün kökenlerinin geleneksel müziğe bağlı olduğunu ifade eden Derya Köroğlu, "Biz her zaman dinleyenlerimizle yalnızca müzik aracılığıyla ilişki kurduk. Magazinel haberlere konu olmadık. Her daim geleneksel müziğe yaslanıp nasıl bu günlere gelelim diye düşündük. Yeni Türkü’nün bir kimliği var. Muhakkak grup içerisinde ayrılanlar, aramıza katılanlar oldu ama her şeyden üstün tuttuğumuz şey Yeni Türkü olmuştur" dedi.

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden konuklara teşekkür ederek çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.