Yeni Yüzyılın Çalışan Kadınları Fotoğraf Sergisi

Yeni Yüzyılın Çalışan Kadınları Fotoğraf Sergisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fuayesinde “Yeni Yüzyılın Çalışan Kadınları” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.Öğretim Görevlisi Eren Aytuğ’un koordina...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fuayesinde “Yeni Yüzyılın Çalışan Kadınları” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Öğretim Görevlisi Eren Aytuğ’un koordinatörlüğünde altmış akademik ve idari kadın çalışanın fotoğrafları çekilerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkındaki düşünceleri alındı. Foto blok üzerinde siyah-beyaz olarak şövalelerde sergilenen fotoğraflar, İletişim Fakültesi Araştırma Görevlileri ve İletişim Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlandı.

Serginin açılışına İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Alev Ofluoğlu, İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, CNNTÜRK Televizyonu Uzman Muhabiri Göksel Göksu, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ikram sunumundan müzik dinletilerine kadar her şeyin düşünüldüğü dolu dolu bir programa ev sahipliği yaptı. Açılışta İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz, üniversitenin çalışan kadınlarını temsilen serginin detaylarını anlattı.

"Yeni Yüzyılın Çalışan Kadınları” konulu fotoğraf sergisi için hep birlikte çalıştık"

Çalışmalar sırasında emek veren herkese teşekkürlerini ve takdirlerini ileten İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz; "Bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversitemizde iki etkinlik var. ilk etkinliğimiz kadın çalışanlarımızı konu edinen bir sergi. Kadın çalışanlarımızın sadece fotoğrafları değil, fotoğrafların alt kısmında çalışanlarımızın kadın denince akla gelen hisleri ve düşünceleri de bu sergide yer alıyor. Kim ne düşünüyorsa onu ifade etti bizde bu sözlere yer verdik. Sanırım bu tür bir etkinlik ilk kez yapılıyor. Üniversitemizin 300’den fazla akademisyen ve idari kadroda yer alan kadın çalışanı var içerisinden örnekler seçilerek sadece 60 kadının fotoğrafı sergide yer aldı. Çekimler okulumuzun iletişim fakültesinin fotoğraf stüdyosunda özellikle kız öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi. İletişim fakültemizin kadın araştırma görevlileri tarafından düzenleme ve organize etme konusunda özel bir destek de gördü. Temelde bir kadın çalışması denebilir ancak bunun yanı sıra erkek çalışanlarımızdan da destek aldık. Özellikle fotoğraf alanında öğretim görevlisi olan Eren Aytuğ hocamız bu çalışmada öğrencilerimize büyük destek sağladı." ifadelerini kullandı.

"Kadın olarak her şeye rağmen çalışıp kendimizi ispatlamalıyız"

Kadınların başarılı ve güzel günler için çok çalışması gerektiğine özellikle değinen Prof. Dr. Aysel Aziz; "Tüm çalışan kadınların ev hanımlığı yapan kadınların yani emek veren tüm kadınların gününü kutluyorum. Umarım güzel günler görürüz artık kadınlar gününü kutlamamıza gerek kalmaz ve her günümüz kadınlar günü olur. Kadın ve genç kızlara özellikle yılmadan çalışmalarını öneriyorum. Kadın olarak bizler bir yere gelebilmek için erkeklerin 2 katı çalışmak zorunda kaldık. Her şeye rağmen çalışıp kendimizi ispatlamalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.