Yenikapı’daki Fetih Töreni İçin Son Provalar Yapıldı

Yenikapı’daki Fetih Töreni İçin Son Provalar Yapıldı

İstanbul’un fethinin 563’üncü yılı için Yenikapı Miting Alanı’nda başlatılan hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bugün son provaların yapıldığı alanda yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan...

İstanbul’un fethinin 563’üncü yılı için Yenikapı Miting Alanı’nda başlatılan hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bugün son provaların yapıldığı alanda yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım’ın da katılımıyla Fetih Şöleni gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un fethinin 563’üncü yılı dolayısıyla hazırlanan ’Fetih Töreni’ programı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım’ın katılımıyla yarın Yenikapı Miting alanında kutlanacak.

YENİKAPI’DA SON PROVALAR YAPILDI

Kutlama töreni nedeni ile Yenikapı’da son provalar bugün yapıldı. 2 bin kişilik ekiple organize edilen çalışmalarda, İstanbul’un surlarının büyük bir maketi oluşturularak, hidrolik platformlarla hareket eden üç boyutlu toplar yerleştirildi. Bu görkemli sahnede, tarihi değiştiren, yeni bir çağ başlamasına neden olan Fatih Sultan Mehmet Han ve askerleri İstanbul’u yeniden fethedecek. Fatih sultan ve askerlerinin İstanbul’un fethini temsili olarak gösterecek 5 yüzden fazla oyuncu, dönemi yansıtması için yeniden üretilen kıyafetler ve araç gereçlerle provalarına devam ediyor.

OSMANLI KADIRGALARI ALANDA HAZIR BEKLETİLİYOR

Gösteriye entegre olarak askerler tarafından çekilecek bir Osmanlı kadırgası da alanda hazır bekletiliyor. Dört bölümden oluşacak etkinliğinin ilk bölümünde sahne alacak Cumhurbaşkanlığı muhafızları ve Türk Silahlı Kuvvetleri mehteran birliği de son provalarını tamamlıyor. Vatandaşların gösteriyi izleyebilmesi için farklı bölgelere 9 dev ekran yerleştirilirken, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları da kutlamaya görkemli uçuşlarıyla eşlik etmeye hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.