Yenipazar “Kriz Yönetim Ekibi” Göreve Hazır

Yenipazar “Kriz Yönetim Ekibi” Göreve Hazır

Aydın’ın Yenipazar ilçe kurum personellerine Yenipazar Kaymakamlığı önderliğinde Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce “Doğal afet” eğitimi verildi.

Toplantıya Yenipazar kaymakamı Muhammed Sait Baytok, İl  Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun, AFAD personelleri ile kurum amirleri katıldı.

Eğitimde afet ve acil durumlarında müdahale, deprem ve yangın hakkında bilgiler, yangından korunma yöntemleri, görev ve sorumluluk konusunda  eğitim verildi.

Eğitimin  ikinci ayağında ise Kaymakam Baytok tarafından oluşturulan 12 kişilik “Kriz Yönetimi Ekibi” üst düzey bir eğitim aldı. Eğitimde konuşma yapan Baytok, Kriz Yönetim Ekibinin önemine vurgu yaparak, görev yapacak  bu ekibin ilçeye yaygın olası bir doğal afet durumunda kurumlar arası koordinasyonu sağlama, zararı en aza indirme, etkili değerlendirme yapma ve yerel dinamikleri harekete geçireceğini ifade etti.

Seminer sonrasında, İlçe Kaymakamı Baytok ve kurum personellerinin katılımı çerçevesinde, Yenipazar  Belediyesi önünde uzman AFAD ekiplerince bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta yapılan uygulamalar, uzman bir personel tarafından izleyenlere kademe kademe anlatıldı.

yenipazar-“kriz-yonetim-ekibi”-goreve-hazir.jpgyenipazar-“kriz-yonetim-ekibi”-goreve-hazir-001.jpgyenipazar-“kriz-yonetim-ekibi”-goreve-hazir-002.jpg

yenipazar-“kriz-yonetim-ekibi”-goreve-hazir-004.jpgyenipazar-“kriz-yonetim-ekibi”-goreve-hazir-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.