Yenipazar’da Ahilik Haftası Etkinliği

Yenipazar’da Ahilik Haftası Etkinliği

Aydın Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ahilik Haftası nedeniyle lokma hayrı düzenlendi.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Değirmencioğlu, Turgut Özal Parkı’nda düzenlenen hayra katılan esnaflara elleriyle lokma dağıttı. Oda Başkanı Sinan Değirmencioğlu ve Oda Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Yenipazar Milli Eğitim Müdürü Serpil Şahbudak ve Yenipazar Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Karademir, Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, köşe yazarı Nevzat Arslan da lokma hayrında hazır bulundular. Lokma hayrına katılan esnaf ve vatandaşlar zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu.

Düzenlenen lokma hayrının Ahilik Haftası kapsamında yapıldığını belirten Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Değirmencioğlu, Ahilik kültürünün esnaflar arasındaki önemine değinerek, “Yaklaşık 4 bin yıllık bir geçmişe dayan Ahiliğin, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Bizler de bu anlayış çerçevesinde hareket ederek Ahilik kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Oda olarak esnaflar arasında kaynaşma ve dayanışmayı arttırmak ve bir araya gelmelerini sağlamak için bu tür ekinlikler düzenlediklerini kaydeden Değirmencioğlu sözlerini şöyle tamamladı. “Tüm esnaflarımızın ahilik haftalarını kutluyor, hayatını kaybetmiş tüm esnaf ve ustalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." 

006-005.jpg

008-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum