Yenipazar’da ‘Yörük Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu

Yenipazar’da ‘Yörük Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde Yörük Şenliği düzenlendi. Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bu yıl 14.’sünü düzenlediği şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Dernek başkanı Ertuğrul Ateş, “Yörük toplumu binlerce yıldır kültürünü bozmamış, asimile olmamış, kültür ve geleneklerini bozmamıştır” dedi.

Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı kırsal Karaçakal Mahallesi'nde 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen Karaçakal Yörük Şenliği'nin 14.'sü bir kez daha Yörüklerin buluşmasına sahne oldu. Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerin yer aldığı etkinliğe CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, 'Karaçakal Yörükleri' adını verdiği bir kitabı bulunan Aydın 24 Haber yazarı Nevzat Arslan, Yörük dernekleri başkanları, Yörükler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlik, Karaçakal Mahallesinde başladı. "Yörük Göçü" duasıyla başlayan şenliğe, deve, eşek ve geleneksel kıyafetleriyle katılanlar, temsili "Yörük göçü" yürüyüşü yaptı. Şenlik kapsamında Yörük çadırları kuruldu, keşkek, pilav, irmik helvası pişirildi, ayran ikram edildi, gelin alma merasimi gerçekleştirildi.

Mahalli sanatçıların farklı yörelere ait seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar, oynanan oyunlarla, Yörük göçü, kız alma merasiminin canlandırıldığı keyifli bir ortamda gerçekleşen Yörük Şöleninde, Yörüklerden vatan haini çıkmayacağı vurgulandı.

Oğuz Türklerinin aşiretlerinden biri olan Karaçakal Yörüklerinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertuğrul Ateş, “Yörüklerin bir arada olması için çalışıyor, bunu farklı yerlerden gelen Yörük dernekleri ile birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Yörük toplumu binlerce yıldır kültürünü bozmamış, asimile olmamış, kültür ve geleneklerini bozmamıştır” dedi.

023.jpg

027.jpg

031.jpg

034.jpg

038.jpg

041.jpg

043.jpg

045.jpg

047.jpg

051.jpg

055.jpg

056.jpg

058.jpg

061.jpg

063.jpg

067.jpg

069.jpg

072.jpg

074.jpg

075.jpg

083.jpg

084.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum