Yeraltı Konteynerleri Nazilli’de Büyük Beğeni Topluyor

Yeraltı Konteynerleri Nazilli’de Büyük Beğeni Topluyor

Çağdaş şehirlerde görülen “Yer Altı Çöp Konteynerleri” uygulamasının Nazilli Belediyesi tarafından da hayata geçirilmesinin ardından hem görüntü kirliliği ortadan kalktı hem de pis koku son buldu.Uygu...

Çağdaş şehirlerde görülen “Yer Altı Çöp Konteynerleri” uygulamasının Nazilli Belediyesi tarafından da hayata geçirilmesinin ardından hem görüntü kirliliği ortadan kalktı hem de pis koku son buldu.

Uygulama vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Yaklaşık 6 aydır Nazilli’nin en işlek caddesi olan Ordu Caddesi’nde uygulanan sistemden beklenen sonuçlar alındı. Çevre temizliğine önem verdiklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “İlçemizin her noktasında hijyeni ve temizliği sağlamak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yer altı çöp konteyneri Nazilli caddelerine renk kattı. Yanına yanaşmaktan çekindiğimiz çöp kutuları, mahallelerimizin ve sokaklarımızın hoş bir aksesuarı oldu. Belediye ve vatandaşlar olarak el ele vereceğiz ve daha temiz bir Nazilli’yi birlikte yaratacağız” dedi.

SİSTEMİN İŞLEYİŞİ

Yer altı konteynırları, hidrolik sistemle çalışıyor. Pedal ve el yardımıyla açılan kapak sistemiyle, sıcak yaz aylarında sineklerin üremesi ve kokunun çevreye yayılması engellenirken, yeraltına alınan konteynırlar ile kötü çöp görüntüsü ortadan kalkıyor. Çöp toplama aracı üzerindeki hidrolik sistemin bağlanmasıyla yeraltındaki konteynır yukarıya doğru hareket ediyor. Pistonun basıncıyla oluşan itme kuvvetiyle makaslar yukarıya hareket ediyor ve konteynır platformu zemine yükseliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.