YGA’lı gençler çevre teknolojileri geliştirdi

YGA’lı gençler çevre teknolojileri geliştirdi

YGA’lı gençler, dünyanın en akıllı bastonu WeWALK’tan sonra şimdi de Akıllı Kavşak Sistemi, Geri Dönüşüm Uygulaması ve Çevreci Yerli Navigasyon gibi çevre teknolojileri geliştirdi.Türkiye İhracatçılar...

YGA’lı gençler, dünyanın en akıllı bastonu WeWALK’tan sonra şimdi de Akıllı Kavşak Sistemi, Geri Dönüşüm Uygulaması ve Çevreci Yerli Navigasyon gibi çevre teknolojileri geliştirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile YGA -Young Guru Academy ortaklığıyla gerçekleştirilen ‘Liseler Arası İnovasyon Programı’na 10 bin başvuru yapıldı. Bu başvurular arasından özenle seçilen gençler, Ocak ayından bu yana dünya çapında inovasyonlara imza atmak için çalıştı.

Gençler, akıllı araçlar, yenilenebilir enerji ve çevre kirliliğinin engellenmesi için geliştirdikleri teknolojilerin prototiplerini üretti. Daha sonra tasarladıkları prototipleri Eczacıbaşı İlaç CEO’su Elif Çelik, Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz, Vestas CEO’su Olcayto Yiğit ve YGA mezunu, Reengen Kurucu Ortağı Şahin Çağlayan’dan oluşan jüriye sundu.

Çevre teknolojilerine odaklanacaklar

Jüri üyeleri projeleri özgünlük, uygulanabilirlik ve sosyal etki kriterlerinin yanı sıra sunumu yapan gençlerin özgüven ve birlikte başarma notlarını da göz önüne alarak değerlendirdi. Değerlendirmede öne çıkan Akıllı Kavşak Sistemi, Geri Dönüşüm Uygulaması ve Çevreci Yerli Navigasyon projeleri gereken kitlesel fonlama desteğini alabilirse hayata geçirilecek.

Akıllı kavşak sistemi, kavşaklardaki toplu taşıma araçlarına göre yolculara öncelik veren, zaman, yakıt ve trafik tasarrufu sağlayan bir uygulama. Buluş, küresel rakiplerinden farklı olarak yaptığı yolcu sayımı, daha kolay ve daha düşük maliyet ile kurulum gibi avantajları ile ön plana çıkıyor. Geri dönüşüm otomatı uygulaması, mobil uygulama entegrasyonu ile kullanıcıların bilinçlendirilmesini sağlıyor ve ödüllendirme sistemi ile geri dönüşüme teşvik ediyor. Türkiye’deki yüzde 1’lik geri dönüşüm oranını yüzde 20-30’lara çıkarmayı hedefliyor.

Çevreci yerli navigasyon analiz özelliği ile en doğru/optimal trafiğe çıkış çıkış vaktini belirliyor, yolculuğu zenginleştirirken daha keyifli ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Buluş kullanıcısına vereceği düşürülen karbon ayak izi, azaltılan karbondioksit salınımı gibi bilgiler sayesinde çevre farkındalığını artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.