Ygs’ye 5 Kala Bu Süreyi Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Ygs’ye 5 Kala Bu Süreyi Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Nesibe Aydın Okulları Rehberlik Birimi, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) sayılı günler kala sınava girecek adaylara yönelik sınav öncesi ve sınav günü yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bul...

Nesibe Aydın Okulları Rehberlik Birimi, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) sayılı günler kala sınava girecek adaylara yönelik sınav öncesi ve sınav günü yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Nesibe Aydın Okulları Rehberlik Birimi, 12 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS’ye girecek adaylara yönelik sınav öncesi ve sınav günü yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulundu. Adaylara, öncelikle sakin olmaları ve motivasyonlarını yüksek tutmaları önerilerek, “Unutmayalım ki kendine güvenmek ve inanmak başarmanın yarısıdır. Beslenme düzenimize dikkat etmeliyiz. Çünkü, vücut direncinin düşmesi halinde çalışma isteği ve gücü de azalacaktır. Sınav günü evden kahvaltı yaparak çıkmalısınız. Eğer kahvaltı yapamıyorsanız, sınav yerine vardığınızda yemeniz için bir sandviç hazırlayınız. Akşam 22.30 - 23.30 civarında yatıp, sabah 6.30 - 7.30 civarında kalkmaya dikkat edelim. Sınava gireceğimiz yeri mutlaka önceden görmeli, evden çıkış saatimizi ayarlamalıyız. Sakatlanmaya yol açacak spor ve bedensel hareketlerden uzak durmalıyız. Ancak, sizi rahatlatacak yürüyüş ve hafif egzersizler yapabilirsiniz” denildi.

"11 Mart Cumartesi günü için çalışma önermiyoruz"

Adaylara arkadaş gruplarında kendilerini başkaları ile kıyaslamamaları gerektiğinin tavsiye edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kendi gelişim ve başarımıza odaklanmalıyız. Kaygı oluşturacak cümlelerden ve koşullanmalardan uzak durmalıyız. Eğer çok yoğun bir şekilde sınav kaygısı yaşıyorsak, rehber öğretmenimizden veya bir uzmandan yardım istemeliyiz. 10 Mart Cuma günü, tekrar etmemiz gereken konuları belirleyip tekrar edelim. Süreli veya süresiz bir YGS denemesi çözelim. Şayet her şeyi karıştırdığımızı, okuduğumuzu anlamadığımızı fark edersek çalışmayı bırakıp, dinlenelim. 11 Mart Cumartesi günü için çalışma önermiyoruz. Ancak, kafanıza takılan bir şey varsa bakabilir, isterseniz yine süreli veya süresiz bir YGS denemesi çözebilirsiniz. Öğleden sonra, saat 14.00 veya 15.00’den itibaren ise çalışmayı bırakın ve sadece dinlenin. Sınava götüreceğimiz evraklarımızı son bir kez daha kontrol edip, ertesi sabah görebileceğimiz bir yere koyalım. Sınav günü, pamuklu ve eşofman tarzı rahat kıyafetler giyerek evden çıkalım. Bu kıyafetlerimizi de 2 gün önceden hazırlamış olalım. Bu son günlerde, birçok şeyi unuttuğunuzu veya karıştırdığınızı düşünerek endişelenmeyin. 12 Mart sınavı, performansınızın ve dikkatinizin en yüksek olduğu sınav olacağı için, sınav anında böyle bir sıkıntınız olmayacaktır.”

"Unutmayın; YGS’de zor soruları yapanlar değil, çok soru yapanlar kazançlı çıkıyor"

Sınav yönetiminin hangi dersten başlayıp, hangi ders sırasına göre çözüleceğinin belirlemiş olunmasının ifade edildiği açıklamada, “Eğer, hâlâ belirlememişseniz, en iyi olduğunuz ve hemen hemen yanlış yapmadığınız ders hangisi ise, o bölümden başlamalısınız. Sınavın başında, ortalarında veya sonuna doğru, okuduğunuzu anlamadığınızı veya sorunun sonuna gelince başını unuttuğunuzu fark ederseniz, korkmayın. Kaleminizi 1-2 dakika bırakıp gözlerinizi kapatın ve derin nefes alıp verme egzersizi yapın. Büyük ölçüde rahatlayacak ve okuduğunuzu anlayacaksınız. Sınavda yapamadığınız veya anlayamadığınız sorularla fazla uğraşmayın ve geçin. Öncelikli olarak yapabileceğiniz tüm soruları yaparak kendinizi garantiye alın. Daha sonra vaktiniz kalırsa, boş bıraktığınız sorulara bakarsınız. Unutmayın; YGS’de zor soruları yapanlar değil, çok soru yapanlar kazançlı çıkıyor. Bildiğiniz üzere, YGS sadece bir bilgi sınavı değil, aynı zamanda süreyi doğru kullanma ve soruları doğru yorumlama sınavıdır. 12 Mart’ta gireceğiniz YGS istediğiniz gibi geçmezse, Haziran ayındaki LYS’ler için çok büyük bir şansınızın daha olduğunu asla unutmamalısınız” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.