Yıldırım ve İmamoğlu canlı yayında bir araya geldi

Yıldırım ve İmamoğlu canlı yayında bir araya geldi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı ortak yayında soruları yanıtlıyor.AK Parti İ...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı ortak yayında soruları yanıtlıyor.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirileceği ve bütün kanallara açık olan ortak yayın, saat 21.00’de İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde başladı.

İsmail Küçükkaya: “Biz seçmen olarak zarfın içine 4 pusula attık, sizde şunu söylediniz, nasıl olur 4 pusuladan 3’ü geçerli sayılır biri geçersiz sayılır?”

“20 liranın 5 lirası sahte diyorsunuz, buna kimse inanmaz”

Ekrem İmamoğlu: “AA bu veriyi niye kesti, sayın Yıldırım’ın tek bir açıklaması yok. AA yetkilileriyle görüştü mü, bakanlarla görüştüğünü ifade etti. Niçin 12 saat veri verilmedi. 20 bin 388 maddi hasarlardan indi. Geçersiz oylar sayılınca 13 bin 888 indi. Sonra sondaj yapacağız dediler ve 13 bin 729 a indi o sandıklar 57 sandıkta bizim adımıza artı oy çıktı. YSK bir karar verdi, sonuç son tutanakta budur 24 binden 14 bin 657 ye inen oy oranı. Burada 4 oy var, oyları çıkartıyoruz muhtarlık seçimi pırıl pırıl, ilçe meclis üyesi, ilçe belediye başkanlığı seçimi, şaibesi bir tek İBB başkanlığına dokunuyor. Bu olası bir şey değil. Bir örnek vermek istiyorum. Senin 20 liranın 5 lirası sahte diyorsunuz, buna kimse inanmaz. İBB seçimi tertemizdir, anamızın aksütü kadar helaldir. Çaldılar bunun içinde büyük bir itham var. Bu çaldıran lafı olmaz, kime söylüyorsunuz, AK Parti’li sandıkta görev alanlara mı söylüyorsunuz, diğer partili sandık kurulu üyelerine mi söylüyorsunuz. YSK raporunda çaldılar yok, halk dilinde söylediler diyor sayın Yıldırım, her yerde çaldılar sözü var.”

“Anadolu ajansının yayını kesmesi benim işim değil”

Binali Yıldırım: “29 bin 13 bin 729 indi mi, ne oldu siz mazbatayı alırken, nihai fark 13 bin 729’tur. Başlangıçta 29 bin 500 küsür açıkladı. İlk açıklamayı saat 21.00’de yaptı. 9 puan öndeyiz diye ilk açıklamayı yaptı. Benim ilk açıklamam 23.25’tir. Orada da eldeki verilere göre kazandık dedik. O gün eldeki bilgilere göre, bizim hesaplara göre, kazandığımız ortaya çıktı. Orada bir hata yok. İki Anadolu Ajansı niye yayını kesti, benim işim değil. Biz elimizdeki verilere göre konuşuyoruz. Mazbatalar işleniyor ona göre genel merkezden biz teyit ediyoruz. 4 pusula meselesine bu tamamen aldatmacadır. İtiraz edilen büyükşehir belediye başkanlığı oyudur. İlçeler içinde itiraz var mı, var. Maltepe için Büyükçekmece için Sancaktepe için de CHP itiraz etti. CHP niye itiraz etti, tamamını saydırdı. Demek ki orada bir şüphesi var. İtiraz olan oy pusulası sayılır, bu o kadar basit bir iştir. Bunun 3’ü temiz, niye biri çalındı gibi işi çarpıtmanın gereği yok. Sayımı yapılıyor. Zarf aynı ama ayrı ayrı sayılıyor. Tutanaklara ayrı geçiyor. Bu tek pusulada bütün oylar yok, ayrı pusulada var ona itiraz ediyoruz."

İsmail Küçükkaya: "Sizin vaatleriniz var doğalgaz indirimi, dar gelirli ailelere indirim, İSPARK indirimi. Rakibinizin de 18 günlük başkanlığı var. O tarihte başlattığı su indirimi gibi. Hem vaatlerinizden bahsederken şöyle eleştiri geliyor. AK Parti 25 yıldır, çeyrek asırdır İstanbul’un belediyesini yönetiyor. Neden bugüne kadar yapılamadı deniyor. Nasıl yanıtlarsınız?"

Binali Yıldırım: “25 yıldır bu İstanbul’a çok hizmet yaptık. AK Parti belediyeciliği İstanbul’a çok şey kazandırdı. 1994’te 14 litre su veriliyordu şimdi 104 litre kişi başı veriliyor. İstanbul’a cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığında su getirildi. Sakarya Melen’den 230 kilometre mesafeden su getirildi. Öyle olduğu için 101 litreye gelecek 40 yılının suyu var, arıtma yüzde 9’du şu anda yüzde 99’5, kanalizasyon hiç yoktu şimdi yüzde 70’ti. Yeşil alanı 10 milyon metrekare, şu anda 60 milyon metrekare, bin 500 otobüsü vardı, şu anda 6 bin 500 otobüs var. 24 kilometre metro vardı, şu anda 376 kilometre bu sene açılacaklarla beraber. 32 bin 700’dü sayı bugün taşınan 4 milyon 500 ve 30 kilometre tünel var. Doğalgaz böyle devam ediyor. AK Parti grubunun önergesiyle çıktı. Ekrem Bey’in indirim tarzı değil, bizimki kabul gördü. Nüfusu fazla olanlar daha az su parası ödeyecek.”

İsmail Küçükkaya: “31 Mart’tan sonra mazbatayı aldınız, birtakım uygulamalar oldu. Bu 18 günü anlatır mısınız? Ne yaptınız ne oldu?”

Ekrem İmamoğlu: “18 günde vaat ettiklerimizi tek tek yerine getirdik. Projelerimizi yalanlıyor. Ulaşım indirimi parayı nereden bulacaksın dediler, hesap bilmiyorsunuz dediler. Başkaları kimin parasını kime dağıtıyorsunuz dediler. 18 gün oradayken, 25 yıldır elbette yapacaksınız. Bu millet 94’te seçildiğiniz, iyi de bir dönem geçirdiler. Ama bugün 18 günde yaptıklarımızı kendinize mal etmenin anlamı yok. Dini bayramlar, milli bayramlar indirim bizim önerimiz. Ulaşım indirimi suyun indirimi bizim önerimiz. Dolayısıyla biz taahhüt ettik, yerine getirdik. Alkışlasalardı, daha iyi olurdu. Doğruya hep beraber doğru diyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.