Yılın İlk Ayı Aydın’da Trafik Ekipleri Darphane Gibi Çalıştı

Yılın İlk Ayı Aydın’da Trafik Ekipleri Darphane Gibi Çalıştı

Aydın’da trafik güvenliğinin arttırılması ve korunmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında trafik ekipleri 2016’ının ilk ayında kurallara aykırı davranan sürücüleri affetmedi. Ocak ayı içerisinde...

Aydın’da trafik güvenliğinin arttırılması ve korunmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında trafik ekipleri 2016’ının ilk ayında kurallara aykırı davranan sürücüleri affetmedi. Ocak ayı içerisinde sürücülere 3 milyon 16 bin 55 lira ceza kesilirken darphane gibi çalışan trafik ekipleri yılın ilk ayında günlük 100 bin liranın üzerinde trafik cezası kesti. Çalışmalar kapsamında 1.253 araç trafikten men edilirken 194 sürücünün ehliyetine el konuldu. Ocak ayı içerisinde 206’sı yaralamalı 3’ü ölümlü 394 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti.

Aydın Valiliği tarafından trafik güvenliğinin 2016 Ocak Ayı Değerlendirmesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri tarafından 60 bin 617 aracın kontrol edildiği bunlardan kusurlu bulunan 11 bin 506 araca 3 milyon 016 bin 55 TL para cezası tatbik edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Ocak ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu mahkemeye sevk edilen sürücü bulunmamaktadır. 1.253 araç trafikten men edilmiş, 194 sürücünün ehliyetine el konulmuştur. Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2016 Ocak ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam 185 maddi hasarlı, 206 yaralamalı, 3 ölümlü olmak üzere toplam 394 trafik kazası meydana gelmiştir.Bu kazalarda toplam 302 vatandaşımız yaralanmıştır. Maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” denildi.

“TEDBİRLER ARTTIRILARAK DEVAM EDECEK”

Aydın’da trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılık ve gayretle sürdürüleceği belirtilen açıklamada, trafik kurallarına uyanlara da teşekkür edilerek “Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.