Yılmaz, Diyarbakır OSB’de incelemelerde bulundu

Yılmaz, Diyarbakır OSB’de incelemelerde bulundu

Eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu. Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil’e ait ambalaj fabrikasını ziyaret eden Y...

Eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu. Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil’e ait ambalaj fabrikasını ziyaret eden Yılmaz, kente yeni yatırımlar yapılmasını istedi.

Eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ile OSB Başkanı Abdülkadir Karavil ile birlikte, DTB Başkanı Engin Yeşil’in yatırımların durduğu çatışmalı süreçte 10 milyon TL’lik yatırımla açtığı Yeşil Ambalaj Fabrikasında incelemelerde bulundu. DTB Başkanı Yeşil, yaşanan çatışmalı süreçte yatırım yapıp yapmamayı çok düşünmediğini ifade ederek, “Bölgemizde yaşananlara rağmen bu yatırımı yapmak mecburiyetindeydik. Biz bu bölgenin çocuğuyuz. Buradan kazandığımızı yine halkımızla paylaşıyoruz” dedi.

Yılmaz’a fabrikayı tanıtan DTB Başkanı Yeşil, “2016 Nisan ayında faaliyete giren fabrikada 163 personel istihdam ediliyor. Kapasite artırımı yapıldıktan hemen sonra personel sayımızı 200’ün üzerine çıkaracağız. Şuan aylık üretimini bin 750 tona çıkaran fabrikada, ek yatırımlarla birlikte üretimi 3 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Irak ve Gürcistan’a ihracat yapıldığını anlatan Yeşil, toplam aylık üretimin yüzde 33’ünün ihraç edildiğini, geri kalan yüzde 67’lik oranın ise iç piyasada değerlendirildiğini ifade etti.

“Yeni yatırımlar bekliyoruz”

Eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, bu tür tesislerin adeta birer okul olduğunu belirterek, “Bu tür tesisler ekonomik olarak değer üretmektedirler. Yapmış olduğunuz bu büyük yatırımın ardından kentte yeni yatırımlar yapmanızı bekliyoruz. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı tüm çalışanlarınızı ve sizleri tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.