Yine de Bir Tek CHP Dik Kaldı…

Aydın’da 18 Eylülde milletvekili adayları açıklandığında AKP ve MHP ilk sıra adaylarının değil ilk yedi sırada listede dahi olmadığı görüldü. Şu 3 aylık sürede ne olmuştu, ne yapmışlardı veya ne yapamamışlardı da liste dışı bırakılanlar oldu.

**

7 yıl bir il başkanlığı sonrasında Aydın Ak Parti 7 Haziran ilk sıra adayı milletvekili Sayın M. Sadık Atay şimdi vekil sıralamasında çizik yemesinde asıl neden, 12 Eylülde yapılan parti kongresinin sonucuna bağlanıyor. Giden ekipten Sayın Atay’a destek verildiğinden söz ediliyordu.

Aydın’a uzak olduğundan söz edilen ve tek tabanca vari çalışmasından rahatsızlık da duyulduğu iddia edilen ikinci sıra adayı Sayın Öz yine yerini korudu. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında ve 7 Haziran seçimlerinde de son çizgiye ulaşamamış Sayın Mustafa Savaş üçüncü sıradan yine savaşmaya devam edecek.

**

MHP’de uzunca süre Milletvekili, vekil adaylığı yapan Sayın Ali Uzunırmak da listeye giremedi. Parti tabanına kulak verilmesinin emaresi denilmektedir.

Anavatan Partisinde de yer alan Milletvekili adayı da olan Sökeli Sayın M. Beliğ Azbazdar vekil adaylığını 2. sıradan bir kez de MHP’den denemekte anlaşılan.

7 Haziran Seçimlerinde 6. sırada olan genç bürokratlardan olan Sayın Hilmi Bolatoğlu üçüncü sıraya getirilir.

MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Başbakan Yardımcısı olarak yer aldığı, HDP’li ve AKP’li bakanların da bulunduğu erken seçim hükümeti 28 Ağustos Cuma günü, Cuma namazının sonrasında açıklandı. Sayın Yıldırım Tuğrul Türkeş, “Ben partimi iktidar yaptım. Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP de bugün iktidar olmuştur" dedi. Ardından Türkeş partiden atılır. MHP, 79 milletvekili sayısı ile 4. parti olarak yerini aldı. Tuğrul Türkeş AKP Ankara adayı oldu.

**

Erken seçim hükümeti demişken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Aysen Gürcan’ın Twitter hesabından, “Eğer bir Müslüman kadın börek yapmasını bilmiyorsa o aile dağılmaya mahkûmdur.” mesajı yazdığı iddia edilmişti. 

CHP'li Aylin Nazlıaka'nın görüştüğü Gürcan, "Böyle bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Arkadaşlarım araştırıyor." dediği öğrenildi.

**

Kısaca;

AKP ve MHP ilk sıra adaylarını listeye dahi almaz iken, yansıtılmasa da bir çalkantının belirtisidir. Bunun sonucunda kendi partililerinden bile sevinenlerin olduğundan söz edilmesi de ilginçtir.

CHP ise, üyelerinin oyu ile seçilmiş Milletvekili adayları ile yola devam etmektedir.

Bu partiye, üyelere, adaylara saygının da göstergesidir.

Gerek koalisyon çalışmalarında olsun, gerek seçimlerde olsun

Yine de bir tek CHP dik kaldı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.