Yine Hakan Olgaç Yine ‘İhalesiz İhale’

Yine Hakan Olgaç Yine ‘İhalesiz İhale’

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde özellikle mal ve hizmet alımlarının neredeyse tamamı doğrudan teminle veriliyor. Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı belediyede ‘İhalesiz ihale’ dönemi başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ihaleyi ‘açık ihale usulü’ ile yapması gerekirken, ihaleyi parçalayarak 5 kez aynı firmaya vermesiyle gündeme gelen İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı harcama ve ihale yetkilisi Hakan Olgaç’ın ‘Elektrik Malzemesi Alınması’ işini de aynı yöntemle yapması dikkat çekti.

Doğrudan temin alımlarında idare piyasa araştırması yaparak alımı gerçekleştirmek zorunda olmasına rağmen 2015 Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 45 gün içinde 5 adet doğrudan temin yöntemiyle alınan ‘Elektrik Malzemesi Alınması’ işi için hep aynı firmalardan teklif alınarak, işin hep Körfez Elektrik’e verildiği ortaya çıktı.

‘DOĞRUDAN TEMİN’LER USULSÜZ

Her biri 50 bin liradan 5 adet verilen toplam 250 bin lira tutarında Körfez Elektirik’e doğrudan temin yöntemiyle verilen işin Kamu İhale Yasası’nda belirtilen ‘Doğrudan Temin’ hükmü hiçe sayılarak verildiği ve ihalelerin usulsüz olduğu iddia ediliyor.

HEP HAKAN HEP HAKAN

Kamu İhale Yasasında ‘Doğrudan Temin’ler açık ve net olarak belirtiliyor. Yasalar hiçe sayılarak birçok işin bölünerek yaptırılmasının da ‘İhalesiz İhale’ anlamına geldiğinin altı çiziliyor. Ayrıca ‘Doğrudan Temin’lerde hep Hakan Olgaç isminin öne çıkması soru işaretlerini artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.