Yorgun Ayakları Dinlendirmenin Yolları

Yorgun Ayakları Dinlendirmenin Yolları

Günün sonunda yorgun düşen ayaklarınızı dinlendirebilmeniz için işte size birkaç öneri...

Bütün gün bedenimizin yükünü taşıyan ayaklarımız sandığımızdan daha da çok yoruluyor. Bir de ortopedik ayakkabılar yerine rahatsız edici bir ayakkabı seçilmişse ayak yorgunluğu kaçınılmaz olmaktadır.

İşte yorgun ayakları dinlendirmenin birkaç yolu:

- Ağrıyan ayakları dinlendirmek için, kaya tuzu ve bir çorba kaşığı adaçayı katılmış ılık suda ayaklarınızı 10 dakika bekletin. Bu uygulama aynı zamanda ayak kokusunu ve terlemesini de önler.

- Bir su bardağı ceviz içi, birer tatlı kaşığı karabiber otu ve kafuru iyice ezerek toz haline getirin. Sıcak su ile masaj yaptıktan sonra ağrıyan bölgeye sürün.

- Bir su bardağı kuşüzümü ve bir çay bardağı sedef otu alın ve bir kaba koyun. Yeteri kadar su ilave edilerek kaynatın. Elde edilen bu işlem ağrıyan bölgelere sürün.

- Üç avuç dolusu zambak ince ince kıyıldıktan sonra, zeytin­yağı dolu bir kavanoza koyun ve ağzını kapatın. İki hafta süreyle güneşte dinlendirin. Dinlendirdiğiniz kavanozu kaynar suyun içinde pişirdikten sonra ince bir tülbentle süzerek zambak yağı elde edin.

- Zambak yağı, bir güzellik ürünü olduğu kadar, bu yağ ile eller ovuşturulduğunda parmak uçlarından bileklere kadar uza­yan sinir ağrılarını da yok eder. Ayrıca soğan suyu, bal ve yumur­ta akı ile karıştırılarak krem haline getirdikten sonra akşam­dan yüzünüze de sürebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.