Yüksel Yalova ‘AK göz’ olabilir mi?

Devlet ve milletin kucaklaşmadığı bir yönetim kesinlikle başarıya ulaşamaz. Biz devlet yönetiminde yılarca “aydın-halk” kopukluğundan şikâyet ettik. “Ceketimi koysam seçilir” zihniyetiyle vekil seçtik.

Seçilmişler böyle. Peki, ya atanmışlar? Onlar da yıllarca halka “tepeden bakma” alışkanlıklarını meziyet hâline getirmediler mi? Halkla bütünleşmeyen bürokratlarla tanışmadık mı? Bırakın görüşmeyi, kapılarının içinden bile bakamadığımız yöneticilerimiz olmadı mı? Liyakatsiz kişilerin göreve getiriliyor olmasından şikâyet etmedik mi? Ve biz bunu Aydın’da yaşamadık mı?

Geçtiğimiz hafta sıradışı bir atama gerçekleşti Aydın’da. 19 ve 20. dönemlerde Anavatan Partisi’nden Aydın milletvekili seçilen, TBMM Başkan vekilliği ve bir dönem Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan; bu görevler sonrası akademik kariyer yaparak adının önüne yeni unvan ekleyen Prof. Dr. Yüksel Yalova, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir tarafından ADÜ İletişim Fakültesi Dekanlığına atandı. Liyakatsiz kişilerin önemli görevlere getirilmesinden yakındığımız bu günlerde bakanlık yapmış bir karakterle çalışmayı tercih eden Rektör Aldemir’i kutlamak gerekiyor.  

Bu atama Aydın’da sevinçle karşılandı ancak tartışmayı da beraberinde getirdi. “Rektör olacak” diyenler, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakıştıranlar oldu. Yalova rektör mü olacak, başkan mı olacak diye papatya falı açmayacağım ama Yalova gibi birinin dekanlık görevini kabul etmesinin nedenlerini sorgulamak gerektiğine inanıyorum. Öncelikle “Rektör olacak” diyenlere katılmadığımı ifade etmeliyim. Çünkü ADÜ’de akademik yaş 67, Yalova ise 66 yaşında. Bu durumda Aldemir’in görev süresinin dolmasından önce Yalova emekli olacak. Geriye belediye başkanlığı seçeneği kalıyor ki, öyle. Samsun, Ordu, Gaziantep büyükşehir belediye başkanları bakanlık yapmış isimler olduğu düşünüldüğünde, Yalova’nın hedefinin başkanlık olabileceğini söylemek daha akılcı olur.

Hukuk, konservatuvar ve siyaset eğitimi almış, Beykent Üniversitesinde Şehircilik ve İmar Hukuku derslerini okutan Prof. Dr. Yüksel Yalova’ya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yakışır mı? Elbette yakışır ancak diyelim ki büyükşehir başkanı olmak istiyor… Peki, hangi partiden? CHP desek, olmaz çünkü sahibi var; geriye AK Parti kalıyor ki, orada da kabul görmesi gerekiyor. 20 yıl önce kurulan AK Parti ile organik bağının olmaması, 2011 seçimlerinde Aydın'dan Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili aday adayı olması gibi engelleri var Yalova’nın. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “Aydın’a bakan bir AK göz lazım” demişti. Yalova “AK göz” olmayı başarabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.