Yunusemre Belediyesi her ay Yunus Emre’yi anacak

Yunusemre Belediyesi her ay Yunus Emre’yi anacak

Yunusemre Belediyesi her ay ilçeye adını veren ünlü düşünür Yunus Emre’yi anma, divanından okuma ve ilahilerini zikretme programı düzenleyecek.Yunusemre Belediyesi adını aldığı ünlü düşünür Yunus Emre...

Yunusemre Belediyesi her ay ilçeye adını veren ünlü düşünür Yunus Emre’yi anma, divanından okuma ve ilahilerini zikretme programı düzenleyecek.

Yunusemre Belediyesi adını aldığı ünlü düşünür Yunus Emre’yi artık her ay hem anacak hem de anlatacak. Düzenlenecek programlarda ünlü düşünürü anma, divanından okuma ve ilahilerini zikretme programı düzenleyecek. Yunus Emre’yi anma programlarının ilki Yunusemre Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi’nde gerçekleştirildi. Programa katılan Burhan-Der Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin yaptığı Yunus Emre ilahilerini zikretme programı büyük beğeni topladı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Yunus Emre’nin tasavvufundaki meşk boyutunu ele alacaklarını belirtti. Güzel, “Yunus Emre Hazretlerinin tasavvuftaki yerini ve ilahi aşkı ele alacağız. Yunus Emre’nin ilahi aşkını ve tasavvufunu ele alarak onu hem anacağız hem de anlayacağız inşallah. İnşallah hayırlı bir ve faydalı bir sohbet olur” diye konuştu.

Düzenlenen programda tasavvuf sohbetleri konuşmacısı Salih Güzel, amaçlarının Yunus Emre’yi anmak ve anlamak olduğunu söyledi. Güzel, “Günümüz çağında Ortadoğu’da yaşanan terör ortamlarını düşündüğümüzde terörün en büyük panzehri tasavvuftur. Yunus Emre Hazretleri de tasavvufun tam merkezindedir. Yunus Emre tasavvufunun tam merkezi de ilahi aşktır. Yunus’u Yunus yapan tasavvuftur. Tapduk Emre hazretleridir. Bundan dolayı Yunus Emre hazretlerini anmak gibi aynı zamanda anlamak gerekiyor. Onun öğretileri günümüz için de çok faydalı. Dünyada yaşanan aşırılıklar ile mücadele için Yunus Emre’nin öğretilerinin önemi çok büyük. Belediyemize de bize sizlerle buluşma fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yunus Emre hazretlerinin ilahilerini zikretme programı düzenledi. Programda ilahi meşk, zikri şerif ve semah gösterileri düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.