Yunusemre, Erzurumlulardan Tam Not Aldı

Yunusemre, Erzurumlulardan Tam Not Aldı

‘Hemşeri Dernekleri Kutlama Geceleri’ kapsamında gerçekleştirilen Erzurumlular Gecesi, Manisa’da yaşayan Erzurumluları biraraya getirdi. Yunusemre Belediyesi’nin ana sponsorluğunu ve organizasyonunu ü...

‘Hemşeri Dernekleri Kutlama Geceleri’ kapsamında gerçekleştirilen Erzurumlular Gecesi, Manisa’da yaşayan Erzurumluları biraraya getirdi. Yunusemre Belediyesi’nin ana sponsorluğunu ve organizasyonunu üstlendiği gece Erzurumlulardan tam not aldı.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü nedeniyledüzenlenen Erzurumlular Gece’ye Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa Vali Vekili Yakup Tat, AK Parti İl Başkanı Zülfükar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Akif Özer, Yunus Emre Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“CUMHURİYET’İN TEMELİNİN ATILDIĞI YERDİR ERZURUM”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Erzurum İli ve ilçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Zafer Ata, “Bugün gurbetteki Erzurumlular olarak şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu bir kez daha kutlamak, Manisalı kardeşlerimizle Erzurumluları kaynaştırmak ortak değerlerini paylaşmak üzere bir araya geldik. Bu akşam bir daha anacağız Erzurum’u, bu akşam dadaşlar bar tutacak göz bebeklerimizde. Bu akşam yeniden hatırlayacağız çocukluk ve gençlik günlerimizi, bu akşam bir daha huzurunda selam duracağız gazi şehrimizin. Ege bölgesinin en güzel şehirlerinden birisi olan şehzadeleri yetiştirerek örnek olan Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet Han yetişen altı asır boyunca üç kıtada adaleti ve medeniyeti getiren Manisa’mızda bir araya geldiğimiz bu mutlu günde sizlere Ezrurum’u ve Erzurumluları ve dadaşları yeniden hatırlatmak istiyorum. 20 ilçesi ile Erzurumlu ise; haysiyetliliktir, erdemliliktir, cesarettir, mertliktir, samimiyettir, sadakattir, vefadır ahlaktır, tükenmez bir sevgidir, kusursuz bir saygıdır, cömertliktir, yürekliliktir, samimiliktir. Erzurum Evliyanın duası, Anadolu’nun özü, Emrah’ın sözü, Reyha’ninin acılı yüzü, Sümma’ninin ağlayan gözüdür. Erzurum sevginin yudum yudum içildiği ananın, atanın, vatanın, bayrağın, ezanın karşılıksız sevildiği, doğunun kalesi, yiğitler otağıdır. Erzurum Kongresi ile başlayıp temelinin atıldığı Cumhuriyet’in adıdır Erzurum. Şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde minnet ve şükranla bir kez daha anarken, Palandöken’in ak tepelerinden yankılanan davul zurna sesleri aksi sedasını bugün Manisa’da yeniden duyuruyor, Manisa Erzurum, Erzurum Manisa oluyor. Bu gecemizde emeği geçen ve katılarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ HEPBİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”

Düzenlenen gecede konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Biz Yunusemre Belediyesi olarak doğulusu batılısı, güneylisi kuzeylisi, Alevisi, Sünnisi, Türk’ü Kürd’ü, Laz’ı Çerkez’i bütün insanlarımızı bir ve beraber gördüğümüz için, ülkemizin hamurunun tekkesinde yoğrulmuş bir hamur olarak hepimizi gördüğümüz için bu tür faaliyetleri yürekten destekliyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Hemşeri Derneklerimizin yaptığı bütün sosyal faaliyetlere birlik ve beraberliğimiz adına destek veriyor, katkı sunuyoruz. Bir biriz ve beraberiz. Biz beraber Türkiyeyiz. Erzurum’un bizde yeri ayrıdır. Uzun süre eşimle birlikte Erzurum’da görev yaptık. Oranın havasını soluduk, suyunu içtik. Düzenlenen bu geceye katılan bütün vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Erzurum İli ve ilçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği’nin ortak organizasyonu ile Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen gecede; Ozanlar Erol Akar, Aşık Osman Feryadi, Aşık Ali, Mahalli sanatçılar Adem Yılmaz, Erdem Yılmaz konseri, Bar ekibi halk oyunları gösterisi, Müslüm Eren halk müziği konseri ve TRT sanatçısı Nurullah Akçayır’ın konseri yer aldı. Gecenin sonunda emeği geçen herkese teşekkür plaketi taktim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.