Yunusemre’de disleksi eğitimi

Yunusemre’de disleksi eğitimi

Yunusemre Kent Konseyi’nin okul öncesi öğretmenlere yönelik verdiği disleksi eğitimi sayesinde 10’larca çocuğun eğitimi için büyük bir adım atıldı.Geçtiğimiz aylarda okul öncesi öğretmenlere yönelik ç...

Yunusemre Kent Konseyi’nin okul öncesi öğretmenlere yönelik verdiği disleksi eğitimi sayesinde 10’larca çocuğun eğitimi için büyük bir adım atıldı.

Geçtiğimiz aylarda okul öncesi öğretmenlere yönelik çocuklarda önemli bir öğrenme bozukluğu olan disleksiyi ve belirlenme yöntemlerine ilişkin eğitim veren Yunusemre Kent Konseyi, bu çalışmasıyla onlarca dişlektik çocuğun belirlenmesine katkı sağladı. 2016 yılında 301 çocuğa disleksi teşhisi konurken; bu sayı eğitim sonrası 637 olarak belirlendi. Eğitim hayatına yeni başlayacak bir çocuğun doğru eğitim metoduyla her zaman başarılı olabileceğine dikkat çeken Halil Arslan, disleksinin bir zeka engeli olmadığının da altını çizdi.

Halil Arslan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Disleksi çocuklarımızın hayatını olumsuz etkileyen önemli bir öğrenme bozukluğu, bilinçli aile, öğretmen ve doğru eğitim metoduyla çocuklarımızın eğitimini sağlayabiliriz. Projeyi uyguladıktan bir yıl sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuda 2017 rakamlarını istedik. Belirlenen dislektik öğrenci sayısının 637 olarak belirlendiği bilgisine ulaştık. Sadece sınırlı sayıda anaokulu öğretmenine verdiğimiz eğitimlerin ciddi fark yaratması bizi heyecanlandırdı. Bu konuda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin destekleri büyük. Başta Belediye Başkanımız ve eğitimi veren Sema Yıldırım olmak üzere çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.