Yunus’la Cem oldular

Yunus’la Cem oldular

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi, 3. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında ‘Yunus’la Cem Olmak’ adlı program düzenledi. Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen programa ilgi...

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi, 3. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında ‘Yunus’la Cem Olmak’ adlı program düzenledi. Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen programa ilgi yoğun oldu.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi tarafından ‘Yunus’la Cem Olmak’ isimli bir program düzenlendi.

Programda vakıf temsilcileri tarafından kurulan dost meclisinde Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre’nin hayatından kesitler paylaşıldı. Meclisin sunumunu Alevi Dedesi Muhammed Akgül gerçekleştirirken; Zakir Mustafa, Hüse Kılınç, Celal Ateş okudukları deyiş ve ağıtlarla eşlik etti.

Programın sonunda vakıf üyelerini kutlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Çerçi burada yaptığı konuşmada, “Muhammet Dedem ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bize bu güzelliği yaşattılar. Ben onlar adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Başta dedeme hürmetlerimi arz ediyorum. Derneğe ve gönlümüzü coşturan bütün üstadlara teşekkür ediyorum. Birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz ebed müddet olsun” diye konuştu.

Programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, CHP İl Başkanı Halil Tokul, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şube Başkanı Bektaş Kılınç, Manisa Baro Başkanı Ali Aslan, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.