Şerif KUTLUDAĞ

Şerif KUTLUDAĞ

Yüreklere atıldı imzalar

  (TUĞÇE’CE için Tuğçe KANTAROĞLU tarafından)

9 Ekim 2021 Cumartesi günü, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Lâtife Hanım Köşkü Bahçesinde; edebiyat, şiir, eğitim, sosyoloji, toplum, engellik, azim, sabır, heyecan vb pek çok kavramları içeren bir imza günü yaşadık TUĞÇE’CE ile

KSŞ-Karşıyaka Sevgi Şâirleri Grubu tarafından düzenlenen bu imza gününde her bir imza gününde yaşanması mümkün olmayan güzellikler yaşadık konuklarla…

TUĞÇE’CE’nin şâiri Tuğçe KANTAROĞLU’nun özel kimliğinden midir, Mustafa Kemal’in eşi olan LÂTİFE HANIM’dan intikal eden bir mekân olmasından mıdır, imza gününü düzenleyen İzmir’de şiire 22 yıldır emek ve gönül veren KSŞ-Karşıyaka Sevgi Şâirleri Grubu mensuplarının samimiyetin midir nedir bilinmez de daha bilinmez neler vardır neler…  İşte bizim bilinmez dediklerimize katılımcı dostlardan kapı aralayan bir kaç söz:

Zehra Nurdan Yaveroğlu:

“Her imza günü güzel,özel ve önemlidir..

Ama Tuğçe'nin imza günü onun için koşa koşa gelenlerin gerçekten içten sevgisi ile bezenmişti… Hava Avcı Köseoğlu ve Şerif Kutludağ dostlar yüreğinizin güzelliği güne, bahçeye, âna ve her şeye yansımıştı..

Şiirler bu kadar mı güzel ve hevesle okunur..

Latife Hanım köşkünün bahçesinde bir şiir şöleni vardı… Ve belki dışarıdan gelenler böyle güzel bir güne ilk defa tanık ve dahil olmuştu..”

Sevgi Tanrısever: Umut, inanç ile birlik olunca mucizeler beklentimiz olur. Tuğçem kutlarım. Seni ve sana inançla destek olan Karşıyaka Sevgi Şairleri Grubunu ve "Umut ve inançla yoluna ışık tutan" herkesi kutlarım. Daima Sevgimle. 

Nurhan Kantdemirer Tırmıkçıoğlu: Sevgili öğrencim Tuğçe nin şiir kitabı "Tuğçece nin " imza gününde uzun aradan sonra buluştuk... Canım kızım seni yürekten kutluyorum... Başarılarının devamını diliyorum.. Seninle öğretmenlerin olarak gurur duyuyoruz....

Birhan Akarsu, Süreyya Türkaydın,  Elif Fulya Monetha,Ömer Sabri Kurşun vb katılımcı dostlardan yüreğe işleyen nice sözler

Õzen Gülay Atacan (KSŞ- Kurucu Onursal Başkanı): Cansın sen biz bu mükemmel grubumuzun bu yıllara omuz omuza biz olarak getirdik ve hepimiz gerektiğinde elimizi taşın altına koymasını bildik; bu sözlerimi unutmayan sen de KSŞ’desin, en değerlisi ve en güzelisin: Sevgimdesin TUĞÇEM…

İmza gününe konu olan şiir kitabı TUĞÇE’CE, Seraprel Palsi hastası olan  Tuğçe Kantaroğlu’nun ilk şiir kitabı. O, şiiri şöyle tarif etmiş okurlarına:

Şiir bence umudun kaleme yansımasıdır. Zaten hepimizin hayatı bir sürü olumsuzluklarla dolu.

Şiir deyince hüzün geliyor akla nedense.  Eee… Birde benim engelli oluşum da göz önüne alırsak insanlar hemen "trajedi"ye bağlıyor.  Oysa ki hiçbir engelli acınmak istemez gerek de yoktur. Yeter ki imkân verilsin.

İşte bu yüzden benim kalemim umut yazar. Özellikle buna dikkat ediyorum…”

Kemal Kantar:   Paylaşımlardaki “Kutluyorum gerçek engel bedende değil, düşüncededir.” Diyordu.

Atom Şeyma: Ben Senin yerinde olsam 2. Kitabımı çıkarırım. Neden öyle dediğime gelince şu heyecana bakar mısın? Su fotoğraflardaki gözlere, gözlerdeki heyecanlara, hasretlere, Sevgilere..   Aynısı bende de olacağını bilsem (bana göre, kitap yazma çilesine katlanabilirdim) 

Harikasınız: Sevgi Şairleri yolunuz her daim açık olsun, inşallah

Ben Tuğçe’nin Ankara’dan kankasıyım. Ve o gün oralarda değildim lakin nasıl derler uzaktan eğitim ile aranızda hissettim kendimi…

TUĞÇE’CE’nin imza gününü özel kılan uzaklardan gelen bir de konuk vardı o gün. Onu da Tuğçe Kantaroğlu’nun kaleminden dinleyelim:

“ İmza gününde beni şok eden bir konuk. Ben ona, o bana baktık. Tanımıyordum. “İnternet arkadaşınmış” dediler. Yine tam çıkaramadım. Nasıl tanıyayım ki? O grup Ankara'da. Evet dostlar, benim engelimin yani SERÇEV-Spastik (serebral palsi) Çocuklar Vakfı’nın yöneticilerinden Seher Arslan  en büyük sürprizdi benim için. İzmir'de işi varmış. Sağ olsun bana da uğramış. Karşıyaka Sevgi Şairleri ile SERÇEV’in  buluşması ayrı bir anı oldu . Seher Hanıma,oğlu Efe’ye tüm SERÇEV  ailesine kucak dolusu sevgi ve selamlar…”

(Not: Metin imla ve noktalama kurallarına göre tarafımdan yeniden düzenlenmiştir.)

Tuğçe KANTAROĞLU’un kaleme aldığı tarafımdan seslendirilen “Hoş geldiniz!..” yazısı:

“ Aslında şiir yolculuğum 25 yıl önceye ortaokul sıralarına dayanıyor.

Orta okul bitince müdür beni liseye 1 yıl almadı. Ben de tüm şiirlerimi yırtıp attım. Yani ben öyle sanmıştım.

Rahmetli annem parçaları bulup birleştirmiş, saklamış. ve tam 25 yıl sonra bana hediye etmişti.

Ertesi sene liseye başladığımda çok sevinmiş ama şiir işini rafa kaldırmıştım. Ama hep “b” planım olarak aklımda vardı.

Rahmetli annem yıllar boyunca yaz demişti. Ama ben oralı bile olmadım. 5 yıl önce bir anda karar verdim. Fakat işin bu boyuta geleceğini hiç düşünmedim en fazla kitap olurdu.

2017 yılında Şerife Apaydın ve Hava Avcı Köseoğlu hocalarımla tanışmakla hayatım değişti. Onlara ne kadar teşekkür etsem az; bana yol oldular, ışık oldular.

Sonra KSŞ-Karşıyaka Sevgi Şairleri ile tanıştım. KSŞ kurucusu Özen Gülay ATACAN Hocam kabul etti gruba. Her bir üye beni çok sevdi, ben de onları çok sevdim.

Ayrıca ne büyük tesadüftür ki, 2017 sonbaharında KSŞ ile tanıştığım Latife Hanım Köşküne 4 yıl sonra gene bir sonbaharda bu sefer imza günü için gelmek ayrı bir onur benim için.

Burada olmasını istediğim 3 kişi vardı.

Biri bugünlere getiren ve ömrünü bana adayan canım annem. eminim ki cennetten izliyordur.

Öteki de “İmza gününü ben yapacağım!” diyen Cihan TURAN Hocam. O da orada: Belki de elinde kamerasıyla yukarıdan çekiyordur bizi.

Bir de Halit BİLEN Hocam. Kendisine acil şifalar sağlıklar diliyor, bir an önce aramıza katılmasını umuyorum.

Bu güzel gün için;

Babam, ablam ve ailem başta olmak üzere;

Şerife Apaydın, Hava Avcı Köseoğlu, Şerif Kutludağ, Özen Gülay Atacan ve Turgut Güler Uzdu olmak üzere

 KSŞ-Karşıyaka Sevgi Şairlerine çok teşekkür eder saygılarımı sunarım…

 Hepiniz hoş geldiniz!..

 (Not: Metin imla ve noktalama kurallarına göre tarafımdan yeniden düzenlenmiştir.)

Yazı başlığında “Yüreklere Atıldı İmzalar” dedim ya!..

Gerçekten de o gün Tuğçe KANTAROĞLU tarafından TUĞÇE’CE kitaplarına değil de yüreklere atılmıştı imzalar.

Eylül sonu ekim başında  Karşıyaka Kitap Günleri ile hemen ardından düzenlenen

Bornova Kitap Günlerinde sayısız imzalar atılmıştı kitaplara. Ben kendim de 10 Ekim 2021 Pazar ünü 4. Denizli Kitap Fuarında yüzlerce kitabımı imzalamıştım okurlarıma; fakat hiç biri Tuğçe Kantaroğlu’nun yüreklere atılan imzalarının yerini tutmuyordu.

İmza günlerinde ne sanatsal imzalar görmüştür kitap âşıkları!.. Mesela; Sunay AKIN bir Türkiye haritası çizer kitabın ilk sayfasına imza atarken… Sinan YAĞMUR çok sanatlı bir şekilde sayfayı kaplatır imzasını atarken… Sevgili Tuğçe KANTAROĞLU belki bin bir zorlukla birkaç harfi karalayarak imzasını atabilirken TUĞÇE’CE’ye; asıl imzasını yüreklere atmıştı imza günde…

KSŞ ve güzel İzmir’imizin şiir gönüllü şâirleri adına TUĞÇE’CE ile şiir vadisine  “Hoş geldin!” diyoruz. Nice şiirlerle, nice şiir kitapları çıkararak nice yüreklere daha imza atmanı diliyoruz…

Sevgilerimizle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum