Yurt dışından 107 öğrenci 23 Nisan’da Foça’da

Yurt dışından 107 öğrenci 23 Nisan’da Foça’da

Foça’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara Ukrayna, Gürcistan, Karadağ ve Makedonya’dan gelen 107 misafir öğrenci de katılacak.2018 Yılı Ulusal Egemenlik ve...

Foça’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara Ukrayna, Gürcistan, Karadağ ve Makedonya’dan gelen 107 misafir öğrenci de katılacak.

2018 Yılı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümü kapsamında Foça’da zengin içerikli kutlamalar hazırlandı. Foça Belediyesi, Foça Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı kutlamalar, çocukların bayramına büyük mutluluk ve neşe katacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan eden Büyük Önder Atatürk’ü, saygı ve minnetle andıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, vatandaşları kutlama programlarına davet etti.

Yeni Bağarası’nda Köy Şenliği

21 Nisan Cumartesi günü, İzmir Büyükşehir Belediyesince, Yeni Bağarası Nadire Sanlı Futbol Sahası’nda ‘‘Köy Şenliği’’ düzenlenecek. 12.00-16.00 saatleri arasındaki etkinlikte, Çocuklar için mini konser, tiyatro gösterisi, yüz boyama, illüzyon gösterisi, balon katlama, tahta bacak gösterisi sunulacak, sürpriz hediyeler verilecek.

23 Nisan Pazartesi günü resmi kutlama

Resmi kutlama programı kapsamında, 23 Nisan Pazartesi günü Foça Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni olacak ve kutlamalar Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadı’nda devam edecek. Kutlama programında Gürcistan topluluğu gösterisi, Yeni Foça’da Ukrayna topluluğu, Bağarası’nda Makedonya topluluğu ve Gerenköy’de Karadağ topluluğu gösterileri sunulacak.

Kavala Kafe önünde saat 18.30’da başlayacak olan kortej yürüyüşüne Ukrayna, Gürcistan, Karadağ ve Makedonya’dan gelen 107 misafir öğrenci ile Foçalı öğrenciler katılacak. Foça Demokrasi Meydanı’na ulaşacak kortej yürüyüşünün ardından konuk öğrenciler ve ilçemiz öğrencileri, Gala gösterilerini sunacak.

Öte yandan Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş’ın katılacağı Söyleşi ve İmza Günü etkinliği gerçekleştirilecek. Foça Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte; Hüseyin Yurttaş, ‘Önderimiz Atatürk’ isimli kitabını imzalayacak. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki etkinlik de saat:16.00’da başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.